One OK Rock – Ambitions

One OK Rock


One OK Rock – Ambitions

Het is inmiddels twaalf jaar geleden sinds de leden van One OK Rock begonnen met het timmeren aan hun muzikale carrière. Deze Japanse act heeft onder de radar al flink aan hun internationale bekendheid gewerkt, door o.a. samen te werken met producer John Feldmann, en te openen voor Yellowcard, Sleeping With Sirens en Sum 41. Bovendien schreef dit viertal geschiedenis door afgelopen zomer als eerste Japanse band in de geschiedenis op Pinkpop te spelen. Nu vinden Taka, Toru, Tomoya en Ryota het hoogtijd om een volgende stap in hun internationale succesverhaal te zetten wat resulteert in het allereerste volledig Engelstalige album van de band met een allesomvattende titel: Ambitions.

Het is verre van verbazend dat dit viertal in de Euro-Amerikaanse aandacht is gekomen. De sound die de band er op Ambitions op na laat bevindt zich namelijk ergens tussen All Time Low en het nieuwere werk van Bring Me The Horizon; compleet met stadion vullende meezingrefreinen en poppy toevoegingen van synthesizers, maar genoeg scherpe gitaarpartijen om ook voor de alternatieve scene interessant te blijven. Dit betekent echter een tegenvaller voor fans van het oudere werk. Het album 35xxxv (2015) werd er al van beschuldigd te Amerikaans te klinken en dat lijkt op Ambitions alleen maar meer te worden.

De kracht van One OK Rock zit verscholen in de details. Natuurlijk zijn het de stevige gitaarpartijen, scherpe vocalen en donderende cymbalen die de songs hun vormgeven, maar door kleine geluidseffectjes die niet zouden misstaan in een nummer van Flume of Chainsmokers krijgen de songs net dat ene beetje extra. Op momenten als in “Listen” wordt het te kitsch, maar in een nummer als “Bombs Away” werken de toevoeging van de toetsen uitzonderlijk goed.

Om het internationale publiek nog meer aan te spreken, hebben de Japanners een scala vrienden opgeroepen om op het album mee te zingen. Zo bevat de plaat samenwerkingen met 5 Seconds of Summer, Alex Gaskarth van All Time Low en (exclusief op de Japanse uitgave van de plaat) niemand minder van Avril Lavigne. Dit is echter helemaal niet nodig. Zanger Takahiro “Taka” Moriuchi heeft zelf ook een strot om trots op te zijn. Het Engels is uiteraard niet accentloos, maar de muziek heeft genoeg internationale allure om het nauwelijks op te laten vallen. Bovendien behoudt de band hiermee iets van hun oorspronkelijke charme.

Beoordeling: 8

Het is spijtig dat de band hun afkomst zo veel mogelijk weg probeert te stoppen, alleen maar met de ambitie zich binnenkort aan de grote namen te kunnen meten. Toch kan je deze jongens geen ongelijk geven: over-Amerikaans of niet, de songs zijn fenomenaal en zonder twijfel in staat om deze ambitie waarheid te maken. One OK Rock is klaar voor de hoofdpodia, nu de rest van de wereld nog.

Releasedatum: 13 januari 2017
Label: A-Sketch
Verkrijgbaar via: iTunes


One Ok Rock - AmbitionsTracklist:

 1. Ambitions (Introduction)
 2. Bombs Away
 3. Taking Off
 4. We Are
 5. Jaded (Feat. Alex Gaskarth)
 6. Hard to Love
 7. Bedroom Warfare
 8. American Girls
 9. I Was King
 10. Listen
 11. One Way Ticket
 12. Bon Voyage
 13. Start Again
 14. Take What You Want (Feat. 5SOS)
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding