#TBT: A Day To Remember – For Those Who Have Heart

A Day To Remember


#TBT: A Day To Remember – For Those Who Have Heart

Het is inmiddels exact tien jaar geleden, maar 2007 staat nog steeds te boek als een van de beste muziekjaren in de scene. Om alle nostalgische gevoelens weer even aan te wakkeren en als eerbetoon naar al die geweldige platen die dit jaar hun tien jarig jubileum vieren, zet DutchScene elke maand een ander album uit 2007 in het zonnetje.

De eerste throwback gaat uit naar een plaat die is opgenomen in Massachusetts, door een band uit Florida: A Day To Remember’s For Those Who Have Heart. Deze tweede officiële langspeler van Jeremy McKinnon en kompanen is in veel manieren het begin van een tijdperk. Niet alleen is dit ADTR’s eerste release bij het inmiddels beruchte Victory Records, maar ook het eerste album waarop de toen pas zestienjarige drummer Alex Shelnutt te horen is. De plaat is zag uiteindelijk op 22 januari 2007 het levenslicht.

Op For Those Who Have Heart zijn McKinnon en bandgenoten met zevenmijlslaarzen vooruitgesprongen. In vergelijking met debuutplaat And Their Name Was Treason is Jeremy beter gaan zingen, is de manier van songwriting is creatiever en spannender geworden, en krijgt de band steeds meer behendigheid in het combineren van metalcore en poppunk. “Here’s to the Past” bewijst dat de melodieën pakkender zijn dan voorheen, “A Shot in the Dark” laat de agressieve breakdowns meer intimideren en “The Danger in Starting a Fire” is hèt voorbeeld van hoe deze twee perfect samen kunnen smelten.

Wij in Europa hebben een hoop aan dit album te danken. Dankzij deze plaat durfden deze Amerikanen het voor het eerst aan om de Atlantische oceaan over te steken, met een reeks zegetochten door het Verenigd Koninkrijk en Europa als gevolg. Met andere woorden: For Those Who Have Heart bracht A Day To Remember dichter iconische sound en dichter bij onze voordeur.

Releasedatum: 22 januari 2007
Label: Victory Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

 1. Fast Forward To 2012
 2. Speak Of The Devil
 3. The Danger In Starting A Fire
 4. The Plot To Bomb The Panhandle
 5. Monument
 6. The Price We Pay
 7. Colder Than My Heart, If You Can Imagine
 8. Show ’em The Hopes
 9. A Shot In The Dark
 10. Here’s To The Past
 11. I Heard It’s The Softest Thing Ever
 12. Start The Shooting

 

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding