Gorillaz keert terug met apocalyptische nieuwe video

Gorillaz keert terug met apocalyptische nieuwe video

De fictieve formatie Gorillaz heeft de eerste nieuwe track sinds 2012 online gezet. Het Britse cartoon collectief is teruggekeerd met het nummer “Hallelujah Money”, een samenwerking met Benjamin Clementine wat terug zal keren op het binnenkort te verschijnen nieuwe album van de band.

De video ging op Uproxx.com in premiere. Wat vooral de aandacht trekt is de timing. Deze politiek getinte video is juist op dit moment de wereld in gelanceerd omdat binnenkort de nu al controversiële president elect Donald Trump dit weekend officieel geïnaugureerd wordt. Zo zijn niet alleen beelden van de New Yorkse Tump Tower te zien, maar komt ook de KKK in beeld.

De video is op facebook gedeeld door ‘bassist Murdoc’ met het volgende bericht:

“In these dark times, we all need someone to look up to. Me. That’s why I’m giving you this new Gorillaz song, a lightning bolt of truth in a black night. You’re welcome. Now piss on! The new album’s not gonna write itself.” 

Het laatste stukje nieuwe muziek van Gorillaz was de losstaande single “Do Ya Thang”. Hoe de opvolger van het album The Fall uit 2011 gaat heten, is nog niet bekend.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding