Sealow – Balancing In Both Worlds

Sealow – Balancing In Both Worlds

De laatste week van 2016 bij DutchScene staat in het teken van muziek vanuit de Nederlandse muziekscene. Elke dag delen we een recensie van een plaat die dit jaar is uitgebracht. Ter afsluiting van deze reeks aan reviews maken we kennis met de Tilburgse rock band Sealow.

Na twee voorgaande bands gecombineerd te hebben kwam tegen het einde van het jaar opeens het viertal Sealow tevoorschijn. De Tilburgse heren maken een aparte maar unieke vorm van rock, melodische hardcore en post-hardcore. Heftige gitaarwerk met emotionele akkoordenschema’s gaan gepaard met eenvoudige maar duidelijke drumpartijen. Op de debuut-EP van de band, getiteld Balancing In Both Worlds, staat een selectie van zes tracks, met als één van de hoogtepunten de lead single “Comfort”. Muzikaal gezien doet het denken aan bands als Balance & Composure, wat geaccentueerd wordt door de gepijnigde, melancholische zang van de frontman.

De overige tracks die het plaatje vullen spannen zich over een kort bereik van verschillende genres. Tracks als “Push Me” en “Hey, Friend” gaan meer richting een hard rock kant, terwijl “Monochrome” doet denken aan de sad boy pop-punk van bands als Real Friends. De laatste track op het schijfje, “Passing Places”, begint als een rustige ballad, met clean gitaren en zachte melodieën. De zanger opent de track met ingetogen teksten als “I spend hours all alone”, wat de sfeer van de track goed beschrijft. Pas ergens tegen het einde van de track komt de rest van de band erbij om in stijl als één de EP af te sluiten.

Beoordeling: 8,5

Om het kort en bondig te houden: Sealow is het soort band dat Nederand nodig had. Een échte band die kan concurreren op internationaal niveau met een unieke en onderscheidbare sound. De jonge Tilburgse band staat nu nog aan de voet van de pyramide. De top is misschien nog ver weg, maar hij is zeker te behalen.

Releasedatum: 2 december 2016

Beluisterbaar via: YouTube, Spotify

Website: sealow.com, Facebook


Tracklist:

  1. Push Me
  2. Monochrome
  3. Comfort
  4. At Peace
  5. Hey Friend
  6. Passing Places

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding