Men On Wire – Answers

Men On Wire – Answers

De laatste week van 2016 bij DutchScene staat in het teken van muziek vanuit de Nederlandse muziekscene. Elke dag delen we een recensie van een plaat die dit jaar is uitgebracht. Vandaag wordt de Answers EP van de vierkoppige band Men On Wire uitgelicht.

Begin dit jaar brachten de vier heren vanuit Roosendaal en omstreken drie losse tracks uit, die gebundeld werden tot één EP. Men On Wire beschrijft zichzelf als een mix tussen pakkende pop en folkrock en geeft een hele rits aan bands op als inspiratiebronnen. Van de jaren ’60 tot nu. Een mengelingetje van alles kan alle kanten op gaan, maar de heren hebben heel goed in hun sound al een pad voor zichzelf uitgestoken. Luchtige indie-rock met soepele gitaarriffjes, bovenop een solide maar niet te flashy ritmesectie.

Titeltrack “Answers” verwelkomt ons met een korte introductie met geprogrammeerde drums, voordat de band zachtjes inzet. In het refrein van het nummer zetten de heren er een tandje bij. Vocaal gezien doen de melodieën denken aan bands als Brand New, passievol gezongen over de opgewekte maar melancholische achtergrond. Ook in bijvoorbeeld “Hourglass” wordt erg gespeeld met het creëren van landschappen in de achtergrond van de plaat. Productiewijs zit de band misschien nog niet op het allerhoogste niveau, maar de toegepaste productie vult de sound van de band perfect aan, wat het nét dat beetje extra geeft.

Beoordeling: 8

Bij een band die zichzelf beschrijft als folk en indie verwacht je in eerste instantie geen luchtige alternatieve rock, maar dat is toch de sound die de West-Brabantse Men On Wire op hun tweede EP tentoonstelt. Vier mannen die de muziek spelen waar ze van houden. Hoewel de band zichzelf beschrijft als een band die “soms gierend uit de bocht [vliegt]”, had het nog wel wat verder weg mogen vliegen. De geperfectioneerde mix van catchy pop en stevige alternatieve rock is wat deze band er echt laat uitspringen.

Releasedatum: 24 maart 2016
Beluisterbaar via: Soundcloud, Spotify
Website: menonwireband.nl, Facebook


Tracklist:

  1. Answers
  2. Slow Dance
  3. Hourglass

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding