Coral Springs – History/Anxiety

Coral Springs – History/Anxiety

De laatste week van 2016 bij DutchScene staat in het teken van muziek vanuit de Nederlandse muziekscene. Elke dag delen we een recensie van een plaat die dit jaar is uitgebracht. De tweede EP van de week is History/Anxiety van het Leidse Coral Springs.

Het Leidse Coral Springs bewijst dat het belangrijk is om zo veel mogelijk op het podium te staan. Van Werfpop tot Mildtfest, links en rechts heeft dit collectief al voor de nodige naamsbekendheid gezorgd bij het DutchScene personeel. Hun pakkende poppunk tracks hebben een hoog meezinggehalte en de energie die de band op het podium uitstraalt komt ook op deze EP uitmuntend naar voren. Gangvocals, een kalme bridge, en dan weer verder knallen met de aanstekelijke gitaren. Coral Springs demonstreert hoe de vertrouwde poppunkformule succesvol toegepast moet worden, waardoor deze Leidenaren prima in het rijtje tussen State Champs en The Wonder Years passen.

Verbeterpunten zitten in de details. Als in “Anxiety” het samenspel tussen twee gitaarloopjes moet overtuigen, is het cruciaal dat deze strak en synchroon gemixt is. Daarbij komen de zeldzame screams nogal misplaatst over. Daar staat dan weer tegenover dat de vocalen van Jo en haar bandmaten op dezelfde golflengte zitten, wat de harmonie doet wederkeren.

Beoordeling: 7

Zodra deze Leidenaren de puntjes wat zorgvuldiger op de i zetten, zodat alles net even strakker klinkt, valt er genoeg grond te winnen om zich aan de grote namen te kunnen meten. Verder lijkt alles echter aan de songs te kloppen. Coral Springs maakt uitstekend aanstekelijke poppunk volgens het boekje.

Releasedatum: 9 juli 2016
Beluister via: Bandcamp
Website: CoralSprings.nlFacebook


Tracklist:

  1. Anxiety
  2. History

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding