Première: 2 Years To Apocalypse is terug!

2 Years To Apocalypse


Première: 2 Years To Apocalypse is terug!

Internationaal gezien is het nog nooit zo goed geweest met de metalcore. Hier in Nederland, echter, is het al een tijdje stil. De Amsterdammers van 2 Years To Apocalypse gaan daar even een stokje voor steken. In april 2015 brachten de heren en dame hun tweede EP Dissonance uit – nu zijn ze terug met hun eerste nieuwe single, “Dark Lights”, als eerste te beluisteren hier op DutchScene.

De band vertelt:

We hebben ons teruggetrokken om te schrijven over onderwerpen die echt iets bij ons los maken. Er is namelijk ontzettend veel gebeurd in de wereld het afgelopen jaar en dat heeft ons aan het denken gezet. Het was behoorlijk stil rondom ons, te stil zelfs. We willen heel duidelijk maken dat we zeker niet stil hebben gezeten. De komende tijd gaan er veel dingen gebeuren met 2 Years to Apocalypse.

De sound van de band is wat ronder en volwassener maar wel met de breakdowns en stevigheid zoals je van 2 Years to Apocalypse gewend bent. We wilden een nieuwe identiteit creëren met onze muziek, waarbij we de sterke punten meer naar voren wilden laten komen. We hebben geprobeerd bepaalde aspecten binnen de muziek elkaar te laten complementeren, waardoor de nummers beter tot hun recht komen. Tijdens het schrijven van nieuwe nummers hebben we beter nagedacht over wat we precies willen zeggen en wat voor een gevoel de luisteraar moet krijgen tijdens het luisteren. Door dit in gedachten te houden, proberen wij mensen in een verhaal mee te nemen dat gedurende het nummer verteld wordt.

We waren niet van plan om dit nummer uit te brengen, maar omdat het nu een on-going topic is en er ontzettend veel haat en verdeling in de wereld is, vonden we het toch belangrijk om onze stem te laten horen. We voelen ons als mens ontzettend geintimideerd door de golf van gewelddadige terreuracties die momenteel over de wereld vloeit. Het voelt alsof mensen ons proberen bang te maken, o.a. door het nieuws en wat wij zien op tv te beïnvloeden. Dit leidt tot een verkeerd wereldbeeld en in extreme gevallen tot haat. Pas als je dit door hebt en als het ware dat beeld los kunt laten, zul je zien dat de wereld helemaal niet zo slecht is als dat het doet voorkomen. Dit is onze boodschap; laat je niet beïnvloeden door angst en haat. Diep van binnen zijn we allemaal hetzelfde. We komen hier samen wel doorheen.

Beluister “Dark Lights” nu hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding