Doorstuurservice voor je sociale muziekpagina

Doorstuurservice voor je sociale muziekpagina

Niet alle beginnende muzikanten of bands voelen zich genoodzaakt om direct een eigen website te starten. Sociale mediaplatformen als YouTube, SoundCloud en Facebook zijn in dat geval een mooie oplossing om te laten zien wie je bent en je muziek te laten horen via een muziekpagina. Het is alleen vervelend wanneer je deze wilt delen, je steeds een lange profiel-link moet noemen. Een doorstuurservice lost dit op.

Wat is een doorstuurservice?

Elke website heeft een eigen domeinnaam waarmee iemand die website kan opvragen. Maar een website en domeinnaam hoeven niet altijd bij elkaar te horen. Zo is het mogelijk om een domeinnaam te bezitten, zonder dat je een eigen website hebt.

Wat je in dat geval kan doen, is je domeinnaam koppelen aan je sociale muziekpagina. Als mensen je domeinnaam in hun internetbrowser typen, worden ze automatisch doorverwezen naar de pagina die jij hebt uitgekozen. Bijvoorbeeld je bandpagina op Youtube of je Facebookprofiel. Dit doorverwijzen gebeurt aan de hand van een doorstuurservice.

www.mijnbandnaam.nl  >>>  www.youtube.com/user/mijnbandnaam/

www.mijnbandnaam.nl  >>>  www.soundcloud.com/mijnbandnaam/

www.mijnbandnaam.nl  >>>  www.facebook.com/mijnband/8674843845733?ref=ts

Waarom niet gewoon een Facebooklinkje?

Als een Facebooklink digitaal gedeeld wordt, zal het niet zoveel uitmaken of iemand op een Facebooklink of op een kortere websitelink klikt. Het kost evenveel moeite.

Offline maakt het wel degelijk verschil. Mijnbandnaam.nl zal iemand veel sneller onthouden dan www.facebook.com/mijnbandnaam. Bovendien is het bij Facebook zo dat je een kortere link pas mag gebruiken nadat je 25 likes hebt. Tot die tijd zal een link meer lijken op www.facebook.com/mijnbandnaam/8674843845733?ref=ts. Probeer dat maar eens te onthouden!

Je kan ook tegen iemand zeggen dat hij de zoekfunctie van Facebook kan gebruiken, maar dit werkt omslachtig. Vooral wanneer je een algemene naam hebt als Awesome, zal je niet zo makkelijk te vinden zijn tussen alle andere zoekresultaten.

Voordelen van een doorstuurservice

Los van het feit dat mensen dankzij een doorstuurservice makkelijker je profiel-link kunnen onthouden, gelden er nog twee belangrijke voordelen:

  • Je komt professioneler over met een eigen domeinnaam. Heb je bijvoorbeeld contact met een boekingsbureau voor artiesten, dan staat het professioneler als er tussen jouw contactgegevens een eigen domeinnaam staat in plaats van een Facebooklink.
  • De domeinnaam die je voor je doorstuurservice gebruikt kan je in de toekomst ook gebruiken voor andere doeleinden. Zo kan je via een E-mail Only pakket je domeinnaam gebruiken om te mailen vanaf een eigen e-mailadres. In plaats van [email protected], kan iedereen je voortaan bereiken op [email protected]. Staat een stuk beter!

[email protected]  >>>  [email protected]

[email protected]  >>>  [email protected]

[email protected]  >>>  [email protected]

Doorstuurservice instellen

Ben je bent overtuigd van de voordelen van een doorstuurservice, dan kan je dit stappenplan volgen om er een te bestellen en door te laten verwijzen naar je sociale muziekpagina. We gebruiken als voorbeeld het controlepaneel van hostingbedrijf TransIP.

Stap 1: account aanmaken en je eigen domeinnaam bestellen

Voordat je een domeinnaam door laat verwijzen naar je sociale muziekpagina, heb je er eerst een nodig. Maak daarom een account aan op TransIP. Hierna kan je op de homepage in de domeinenchecker controleren of je domeinnaam vrij is. Zo ja, dan kan je deze direct bestellen.

Stap 2: doorstuurservice bestellen

Je domeinnaam moet nu doorverwijzen naar je sociale muziekpagina door middel van een doorstuurservice. Volg in je controlepaneel de volgende procedure om een doorstuurservice te bestellen.

Stap 3: doorstuurservice instellen

Nadat je een doorstuurservice hebt besteld, is het tijd om deze in te stellen en je domeinnaam door te verwijzen naar je sociale muziekpagina. Er zal een nieuwe knop genaamd ‘Jouw doorstuurservice instellen’ in je controlepaneel zichtbaar zijn. Via deze knop kan je jouw doorstuurservice beheren.

Nadat je alles hebt ingesteld, test je jouw doorstuurservice door in de internetbrowser je nieuwe domeinnaam in te typen. Als alles goed is verlopen zal je direct worden doorverwezen naar je sociale muziekpagina. Good job!

gif4

Vervolgstap op een doorstuurservice

Wanneer je klaar bent voor een eigen website kan je jouw doorstuurservice omzetten naar een webhostingpakket. Voor het maken van een goedkope en professionele WordPress-website kan je bijvoorbeeld terecht bij webdesignbureau WPinaday.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding