Enter Shikari – Live at Alexandra Palace

Enter Shikari


Enter Shikari – Live at Alexandra Palace

Met Live at Alexandra Palace heeft Enter Shikari alweer hun zesde bootleg show op hun naam staan. Sinds hun eerste live plaat, Live in Milton Keynes, is de capaciteit van de opnamelocatie bijna vertienvoudigd. Het liefkozend genoemde Ally Pally heeft maar liefst plaats voor 9000 mensen; anderhalf keer zo veel als de Heineken Music Hall, aka AFAS Live. Hiermee bevinden Rou, Rory, Rob en Chris zich op een nieuw hoogtepunt.

Wie Enter Shikari ooit live heeft gezien, weet hoe intens het er bij die shows aan toe kan gaan. Spreekstalmeester Rou speelt hierop in door al vroeg in de set aan te geven wat menselijke piramides te verwachten. Opvallend is dat hier ook in de set rekening mee is gehouden. Niet alleen door “Sliphod”, “The Jester” en “Price On Your Head” elkaar op te laten volgen, maar ook door de Hospitalised remix van laatstgenoemde erbij te betrekken. Bovendien is het geluid, op de nodige kleine uitglijders na, absoluut subliem. Hiermee brengen de Britten hun live-energie wederom succesvol naar de huiskamer.

Het moge duidelijk zijn dat de songs van The Mindsweep (2015) de boventoon voeren. Deze worden echter behendig met ouder materiaal samengevlochten, de ene keer door vloeiende overgangen, de andere keer met een stukje gesproken woord om de bands politike betrokkenheid te onderstrepen, die als rode draad door de hele discografie van Enter Shikari loopt. Daarbij laten de jongens zien ondanks de zware beats, zware thema’s en zware riffs ook wil openstaan voor een lolletje, deze keer in de vorm van een luidkeels meegezongen cover van Robbie Williams “Angels”.

Beoordeling: 8.5

Dit viertal heeft na zes live-albums duidelijk onder de knie hoe een concertregistratie naar de huizen van hun fans vertaald moet worden. Ondanks dat de songs al eens in een studio-variant zijn verschenen, voegt deze plaat dankzij de remixes en extraatjes toch iets van waarde toe. Je hoeft Rou Reynolds niet op het podium te zien op te merken dat hij één van de vriendelijkste kaneelbroodjes in de scene is en je hoeft niet in de pit te staan om los te gaan op de fantastische tracks van deze heren. Enter Shikari heeft die vertienvoudiging van het publiek meer dan verdiend.

Releasedatum: 18 november 2016
Label: Ambush Reality/ Play it Again Sam
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Enter-Shikari-Live-At-Alexandra-Palace

 1. Intro / Solidarity
 2. Sorry You’re Not A Winner
 3. The One True Colour
 4. The Last Garrison / No Sleep Tonight
 5. Destabilise
 6. Radiate
 7. Slipshod / The Jester
 8. Price On Your Head (inc. Danny Byrd Remix)
 9. Dear Future Historians
 10. Juggernauts
 11. Arguing With Thermometers
 12. Gandhi Mate, Gandhi
 13. Torn Apart
 14. Mothership
 15. Redshift
 16. Anaesthetist (inc. Reso Remix)
 17. The Appeal & The Mindsweep II
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding