Frank Iero and the Patience – Parachutes

Frnkiero and the Cellabration


Frank Iero and the Patience – Parachutes

Leathermouth, FRNKIERO and the Cellabration, Reggie and The Full Effect, Death Spells, Frank Iero and the Patience. Deze Amerikaan heeft inmiddels een flink aantal bands en projecten op zijn naam staan, waarmee hij in totaal al meer dan tien platen heeft uitgebracht. Sommige acts uit Frank’s loopbaan staan wellicht hoger aangeschreven dan anderen, maar deze 35-jarige zanger en gitarist gaat stug door met het schrijven van nummers en het doen wat hij leuk vindt, wat hem bij zijn tweede album van dit jaar brengt: Parachutes.

In feite is The Patience een voortzetting van The Cellabration. Vergelijkbare ruige songs, met tal van effecten over Frank’s stem om er net even meer een Industrial draai aan te geven. Daarbij bevatten de scherpe punk-songs wederom een onderbreking in de vorm van een song met folk en americana invloeden. Gecombineerd met Franks schreeuwerige of juist mompelende zang, werkt de plaat verrassend goed.

Het grootste verschil tussen Parachutes en het in 2014 uitgebrachte Stomachaches, is dat Iero nu voorzien is van een volwaardige begeleidingsband. Dankzij de bijdragen van Alex Grippo (bas), Evan Nestor (gitaar) en Matt Olsson (drums), heeft Frank zich volledig op zijn eigen partij kunnen concentreren, waardoor zijn zang net even beter naar buiten komt. Iets wat vooral in het dynamische “I’ll Let You Down” duidelijk blijkt. De eigenschap dat Frank ten alle tijden emotie boven perfectie verkiest werkt hiermee alleen maar in zijn voordeel.

Tussen alle effecten, al het geschreeuw en de muur aan overheerlijke gitaren, laat Iero ook geregeld de ruimte voor persoonlijke teksten. Het meest duidelijke in deze categorie zijn “9-6-15”, het gevoelige eerbetoon aan zijn overleden grootvader, en de bezongen verslaving aan pijnstillers in “Dear Percocet, I Don’t Think We Should See Each Other Anymore”.

Beoordeling: 8.5

Het is meer dan terecht om de bandnaam te veranderen. Frank Iero and the Patience is zo veel meer dan dat het was op Stomachaches. Het idee is wellicht hetzelfde, gewoon lekkere punk-liedjes maken, maar de uitvoering is er op alle aspecten op vooruit gegaan. Na een hele lijst aan bands afgewerkt te hebben, lijkt op Parachutes toch alles op hun plek te vallen.

Releasedatum: 28 oktober 2016
Label: Vagrant
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:parachutes frank iero

  1. World Destroyer
  2. Veins! Veins!! Veins!!!
  3. I’m A Mess
  4. They Wanted Darkness&
  5. I’ll Let You Down
  6. Remedy
  7. Dear Percocet, I Don’t Think We Should See Each Other
  8. Miss Me
  9. Oceans
  10. The Resurrectionist, Or An Existential Crisis In C#
  11. Viva Indifference
  12. 9-6-15
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding