Rechtszaak Avenged Sevenfold krijgt vervolg

Rechtszaak Avenged Sevenfold krijgt vervolg

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat Avenged Sevenfold door Warner Bros. Records wordt aangeklaagd, vanwege contract breuk. De band heeft maar vier albums, in plaats van de afgesproken vijf, afgeleverd. The Wall Street Journal verwacht dat de band toch voor de rechter moet verschijnen, ondanks hun beweringen het recht te hebben om de platenmaatschappij te mogen verlaten dankzij Californië’s zeven-jaar regeling.

De reden waarom Warner Bros. toch besluit de aanklacht niet in te trekken, is het plotselinge verschijnen van het nieuwe Avenged Sevenfold album The Stage via Capital Records. De platengigant hoopt de misgelopen opbrengst van de plaat via de rechtbank toch binnen te harken (via AltPress): “Attorneys for Warner Music are likely to seek damages based on sales and streaming of The Stage, according to people familiar with the matter.”

Bovendien komt Warner Records binnenkort met een A7X Greatest Hits album op de proppen. Frontman M. Shadows geeft in Rolling Stone toe dat dit een verrassing voor de band was: “I learned about the Warner album for the first time last Friday. That was a surprise to us.”

Het proces tussen band en label zal pas in 2017 van start gaan. Voor die tijd zal de band, met een nieuwe plaat onder de arm, over de wereld toeren. Op 18 februari staan Shadows en co op de planken van de Ziggo Dome.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding