Billy Talent in de Melkweg

Billy Talent in de Melkweg

De Canadezen van Billy Talent gaan alweer twintig jaar mee, zonder enige officiële bezettingswisselingen. Op de nieuwe plaat Afraid of Heights heeft Jordan Hastings inmiddels bewezen een prima invaller voor drummer Aaron Solowolniuk te zijn. Daarbij hebben de vier sinds hun doorbraak met “Red Flag” een imposant arsenaal aan sterke, energieke pit nummers en meezingers opgebouwd. Met een uitverkochte Melkweg in de planning, kan er op papier eigenlijk niks misgaan.

Voorprogramma Young Guns heeft een aantal prima liedjes in hun repertoire, maar het duurt voor zanger Gustav Wood even voordat ze er ook lekker uitkomen. Als de show ongeveer drie tracks onderweg is, begint het steeds soepeler te lopen. Bovendien is wel degelijk te merken dat deze Britten al aardig aan hun naamsbekendheid hebben gewerkt. Zelfs “There Will Be Rain”, afkomstig van de bands eerste EP-tje uit 2010 wordt met open armen door de zaal ontvangen.

Vanaf het eerste riff wat jarige Billy Talent gitarist Ian D’Sa de zaal in lanceert, is het duidelijk wat voor een show het wordt. Klassieker “Devil in a Midnight Mass” geeft het startsein voor een avond vol energie, zweet en een setlist waarin nieuw werk zich ongemerkt tussen alle oude vertrouwde publieksfavorieten heeft weten te proppen. Voeg hier de Canadese charme en wat speelsheid van de band aan toe, en we komen uit in een heel organische, familiaire sfeer die vanavond in de Max hangt.

De uitverkochte show bestaat duidelijk grotendeels uit fans die al langer bekend zijn met deze heren. Er is geen enkele pit die de band eerst moet aanvragen, ook voor het geklap ligt het initiatief bij het publiek. Het meest indrukwekkende moment vindt plaats tijdens “Viking Death March”. Waar tijdens de club-tour voor Dead Silence de bezoekers verzocht moesten worden om op de knieën te gaan, “Cause down on your knees you don’t look so tall”, hebben genoeg concertgangers dit idee onthouden om het vier jaar later zonder instructie nog even dunnetjes over te doen.

Zoals gezegd, er kan eigenlijk niks misgaan. Dit gebeurt tijdens het optreden dan ook niet. De songs gaan erin als zoete koek, de zaal is één kolkende zee van energie en de band lijkt na al die jaren nog steeds in topvorm. Billy Talent bewijst met hun charisma, passie en geweldige tracks opnieuw waarom ze al twee decennia een speciaal plekje in de harten van het publiek hebben.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding