The Pretty Reckless – Who You Selling For

The Pretty Reckless


The Pretty Reckless – Who You Selling For

Op het vorige album van The Pretty Reckless hoorden we een band die meer bezig was met imago dan met muziek, met veel middelmatige powerballads als gevolg. Toch heeft de band het ver weten te schoppen. Van Evanescence en Marilyn Manson tot Fall Out Boy en Nickelback, de band onder leiding van voormalig Gossip Girl Taylor Momsen is out gegroeid tot een openingsact van format. Bij deze dus een nieuwe kans om zich ook vanuit de studio te bewijzen.

De plaat trapt af met een wat twijfelachtig piano intro met quasi gevoelige zang, om snel over te stappen naar een stevig stompende drumpartij en het hardere gitaarwerk. Deze ruige sound wordt voortgezet in het punky “Oh My God” en komt later terug in “Living In the Storm”, maar het zijn, net als op het vorige album, de relatief generieke (power) ballads die de overhand hebben.

Dit betekend echter niet dat er weinig interessants gaande is op Who You Selling For. Zo bevat “Back To The River” een gastbijdrage van The Allman Brothers gitarist Warren Heynes, wat een van de meest memorabele momenten op de plaat oplevert. Daarbij bevat de southernrock sound van het viertal kleine vermakelijke toevoegingen. Let bijvoorbeeld eens op de bongo’s en toetsen in “Take Me Down” of de heerlijk old-school wah-gitaar in album hoogtepunt “Wild City”.

Naast de sound van de band, is nu ook de tekst aangepast om in de smaak te vallen bij godvrezende Texaanse ouders. Momsen heeft voor dit album de teksten over seks en satan grotendeels weggelaten en beter weten te verbloemen. Wat echter het meest aan de frontvrouw opvalt, is dat Taylor beter is gaan zingen. Als ze te ver de hoogte in gaat, begaat ze nog weleens een misstap, maar ze durft meer en klinkt soulvoller dan voorheen.

Beoordeling: 5.5

Het handje vol aan vermakelijke momenten zijn niet genoeg om voor de grote hoeveelheid middelmaat te compenseren. De band heeft dit keer gelukkig minder aandacht besteed aan het proberen een rock-’n-roll imago vast te houden, maar is er ook op deze plaat niet in geslaagd om studiowerk te creëren wat echt overtuigt. Ik vrees dat Taylor en haar jongens voorlopig nog wel even vast zitten in het voorprogramma-circuit.

Releasedatum: 21 oktober 2016
Label: Razor & Tie
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Who you selling for

  1. The Walls Are Closing In Hangman
  2. Oh My God
  3. Take Me Down
  4. Prisoner
  5. Wild City
  6. Back To The River (feat. Warren Haynes)
  7. Who You Selling For
  8. Bedroom Window
  9. Living In The Storm
  10. Already Dead
  11. The Devil’s Back
  12. Mad Love
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding