Two Door Cinema Club – Gameshow

Underoath


Two Door Cinema Club – Gameshow

Het heeft even geduurd voordat Two Door Cinema Club weer van zich liet horen. Na het verschijnen van Beacon in 2012 en de daaropvolgende tour was het even voorbij met deze Ieren. Sinds dien is er nogal wat veranderd. Voormalige copycats Satellite Stories lijken hun bron van inspiratie voorbijgeschoten, de wereld heeft iets van hun interesse in TDCC verloren maar bovenal: de mentaliteit van Alex Trimble, Sam Halliday en Kevin Baird is flink bijgeschaafd.

Deze is namelijk veel relaxter dan voorheen. De snelle, rusteloze, energieke indie-pop liedjes zijn veel kalmer. Dit betekent een grote tegenslag voor de fans van de soepele en springerige gitaar-riedeltjes die op Tourist History nog bepalend waren voor de sound. Ook de extra strijkers, blazers en andere aankleding die we van de vroege Two Door Cinema Club kennen, zijn nagenoeg verdwenen.

In plaats daarvan horen we veel toetsen, gitaren met een flinke dosis effecten en een aangename laag funk. Opvallend hierin is niet alleen hoe Trimble en co. van hun wortels zijn verwijderd, maar ook dat het drietal in eerder verkend terrein terecht is gekomen. Of het nu MuteMath, M83, The Wombats of MGMT is, Gameshow bevat veel momenten die verdacht bekend klinken. Zelfs Two Door Cinema Club’s Finse tegenhanger Satellite Stories heeft de keuze om meer toetsen te gebruiken eerder gemaakt.

Het gebrek aan originaliteit in de stijl, akkoordenschema’s en melodiën daargelaten, het succes achter de populariteit van deze sound liegt er niet om. Gameshow is dansbaar, funky en pakkend, gedragen door terechte jaren ’70 en ’80 nostalgie. Hoogtepunten hierin zijn de bombastische titeltrack, hoorbare invloeden van Prince in o.a. “Invincible” en hitgevoelige afsluiter “Je Viens De Là”.

Beoordeling: 5.5

Het is natuurlijk een slimme zet om na twee sterk overeenkomende platen een totaal andere aanpak toe te passen, ware het niet dat deze nieuwe stijlkeuze niet optimaal uitpakt. Er zijn genoeg andere artiesten die trots de revival van disco-invloeden en ‘80s synthpop op zich nemen. Nu is het ontbreken van die energieke, springerige indiepop van weleer alleen maar een gemis.

Releasedatum: 14 oktober 2016
Label: Parlophone
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Gameshow TDCC

  1. Are We Ready (Wreck)
  2. Bad Decisions
  3. Ordinary
  4. Gameshow
  5. Lavender
  6. Fever
  7. Invincible
  8. Good Morning
  9. Surgery
  10. Je Viens De Là
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding