Sights & Sounds in Dynamo

Sights & Sounds in Dynamo

Een heerlijke vrijdagavond kan natuurlijk het beste worden gevuld door een lekker concert. Op 7 oktober wordt het podium van de kelder van Dynamo Eindhoven betreden door de heren van Sights & Sounds. Wie? Sights & Sounds is het side-project van Andrew Neufeld, frontman van de befaamde Canadese hardcore punk band Comeback Kid. De muziek van Sights & Sounds valt echter niet met Comeback Kid te vergelijken.

Op de tourposters kun je nog naast Sights & Sounds de naam van Trade Wind zien staan – het side-project van Stick To Your Guns-frontman Jesse Barnett en Stray From The Path-gitarist Tom Williams. Helaas heeft de band moeten cancellen vanwege gezondheidsproblemen aan de kant van Jesse Barnett, zodat hij later deze maand nog met Stick To Your Guns de tour van Architects kan supporten. Als vervanging heeft Dynamo gezorgd voor de Belgische hardcore band Atlas. De band heeft het helaas niet meezitten, maar ondanks de matig gevulde zaal en de griep proberen de heren er toch het beste van de te maken. Het gaat hard aan alle kanten, tot het punt waar zelfs de mond van de zanger begint te bloeden. Het Gentse viertal brengt over een maandje hun nieuwe full-length BLUSH uit via Smithsfoodgroup DIY.

dscredit_Petra-10

Vervolgens is het de beurt aan de Britten van Acres. De jonge band laat meteen zien dat ze een berg van ervaring hebben, met strakke en heftige passages die ze door de kelder van Dynamo blazen. De melodische post-hardcore band wisselt hun ingetogen, emotionele stukken af met erg luide en energieke stukken. Samen bundelt het zich tot één oprecht geheel. Vanaf de eerste tel tot de laatste noot laat de band een intense indruk achter. De introspectieve intro van “Peninsula” is stil genoeg dat je zelfs een speld kunt horen vallen.

dscredit_Petra-50

De heren van Sights & Sounds zijn de laatsten van de avond. Met hun originele en inspirerende rock muziek entertainen ze de iets verder gevulde kelder. Naast nummers van het album Monolith uit 2009 en hun EP Silver Door uit 2013 speelt de band ook de nieuwe track “Within My Reach”. Frontman Andrew Neufeld vertelt dat hij bezig is met een nieuw album, maar wilde eerst een korte comeback tour doen, zodat Sights & Sounds nog wat verser in het geheugen van de mensen zit. De melodieën van de band zijn ontzettend catchy maar nog steeds punkachtig en ruw, wat een perfecte mix vormt. Met een luid volume blaast de band de ijzersterke tracks als “Sorrows” en “Neighbors” door de versterkers heen.

_MG_8885 ds

Aangevuld met de synthesizers en keys van Dave Grabowski zorgt de band voor een erg interessante sound. Het is muziek waar met gemak van genoten kan worden, en de drive van de band zorgt ook zeker voor dat er wat hoofdjes meeknikken met de muziek. Tussen de nummers door stelt de band zich erg relaxt op en maken ze met gemak korte bruggetjes om de korte tijd te vullen. Na afloop van het nummer “Neighbors” hoeven enkelen in het publiek slechts een paar seconden te roepen om nog een nummer voordat de bandleden de gitaren weer om hun nek doen. Ondanks dat de zaal verre van uitverkocht was, zorgen de heren van Sights & Sounds, samen met Acres en Atlas, voor een sfeervolle en gezellige avond.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding