Against The Current in TivoliVredenburg

Against The Current


Against The Current in TivoliVredenburg

Op woensdag 5 oktober kwamen de heren en dame van de Amerikaanse pop rock sensatie Against The Current terug naar Nederland voor een show in TivoliVredenburg in Utrecht. Voor deze show namen ze de heren van Beach Weather mee. Het Amerikaanse drietal uit de gelijknamige stad Beach Weather heeft nu nog maar één EP uit, maar de tweede EP, genaamd Chit Chat, staat bijna voor de deur. De zomerse indie rock van de band gaat moeizaam van start, met enkele technische complicaties aan de kant van Nick Santiago, ex-frontman van A Rocket To The Moon. Daarna krijgt de band gelukkig met gemak de handjes in de zaal op elkaar.

De band stond eerder dit jaar nog in het voorprogramma van Sleeping With Sirens, maar vooral deze keer weten ze extra te boeien met wat nieuw materiaal, waaronder de nieuwe gelijknamige track “Chit Chat”. Met deze warme tracks worden de mensen in de zaal langzaam voorbereid op het hoofdprogramma, en de heren kunnen met opgeheven hoofd terugkijken naar een sfeervolle show. Beach Weather is een band die hopelijk langer blijft hangen hier dan het zomerse weer.

_MG_8422 ds

Chrissy Costanza, Daniel Gow, Will Ferri. Samen Against The Current. De Amerikaanse pop rock band die bekend werd via hun vele covers en samenwerkingen op YouTube en een van de eerste bands werd die de wereld kon rondtoeren en zalen vol kreeg zonder ook maar één album uit te hebben. Anno 2016 heeft de band hun eerste full-length plaat In Our Bones in hun repertoire, waarmee ze de Pandora-zaal van TivoliVredenburg vol mee weten te krijgen.

Onder luid applaus betreedt de band het podium, terwijl ze de track “Runaway” instarten. Het was eigenlijk nog spannend of de band wel op zou treden – de leden van de band, vooral Chrissy, waren er slecht aan toe. Eerder deze week hebben ze nog een show in Engeland moeten verplaatsen. Van deze ziekte blijkt echter weinig te merken, want het drietal gaat vol energie aan de bak, en ook aan hun kwaliteit valt niks op te merken.

_MG_8543 ds

De band vloeit continu van stemming, met een fijne afwisseling tussen lekkere upbeat electro-rock tracks, zoals “Paralyzed”, en nummers die wat duisterder zijn, zoals “Chasing Ghosts”. Tussen de nummers door maakt de band af en toe een gemakkelijk praatje met het publiek, en herinneringen van de voorgaande shows in de Melkweg en Paradiso Noord krijgen opnieuw leven ingeblazen. De band vertelt meerdere keren hoe gelukkig ze zijn met shows als deze.

Na de intense “Blood Like Gasoline” en de energieke “Running With The Wild Things” neemt de band tijd voor een speciale cover. Ongeveer een maand geleden nam de band voor Rock Sound een cover op van My Chemical Romance’s “Teenagers”. Voor de vele fans in de zaal is ook deze track geen onbekende, en ook dit nummer wordt even hard als alle andere Against The Current songs meegezongen. De band verlaat het podium na het spelen van “Another You (Another Way)”, een track van de allereerste EP van de band. We hoeven gelukkig niet lang meer te wachten voordat de band terug het podium op komt voor de gevraagde toegift, waarbij het drietal nog “Gravity” en “Dreaming Alone” speelt.

Ondanks dat de bandleden er niet optimaal aan toe waren, wisten ze met gemak de uitverkochte zaal van Tivoli een dik uur lang tevreden te houden. Met zulke live performances vol flitsende lichtshows en ultra-catchy nummers zal het niet lang meer duren voordat de band weer een stapje omhoog gaat, met steeds grotere zalen om te vullen.

_MG_8515 ds

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding