Balance And Composure deelt nummer over buscrash

Balance And Composure


Balance And Composure deelt nummer over buscrash

De Amerikaanse post-hardcore/emo band Balance And Composure heeft vandaag een nieuw nummer gedeeld, getiteld “Spinning”. Het nummer verschijnt op het aankomende studio-album Light We Made, dat op 7 oktober wordt uitgebracht.

In een interview met Entertainment Weekly vertelt de band het verhaal achter het nummer. De band was eind 2013, kort na de release van het album The Things We Think We’re Missing, betrokken bij een heftige buscrash. Op dat moment was de band bezig met een tour samen met Title Fight in Ohio. De tourbus van de band gleed van de weg af in een ravijn van ongeveer 25 meter diep, waardoor de wagen total loss raakte. Enkele leden hadden lichte botbreuken maar alle leden hebben het op miraculeuze wijze overleefd. Balance And Composure heeft enkele shows moeten cancellen maar was snel weer terug op de weg, tot ze na een korte tijd weer betrokken raakten bij een (kleiner) ongeluk. Vanaf dat moment besloot de band stilletjes de stekker er tijdelijk uit te trekken. Na drie jaar vond de band, met behulp van het nieuwe album, dat het tijd was om het verhaal te vertellen. Drummer Bailey Van Ellis vertelt:

“[The accident] brought us together as individuals a lot more. I think that might have produced some more chemistry between us. It really did have a big effect on the way we write. Part of me doesn’t want to feel that way because it’s just a way to cope with everything that’s happened.”

Beluister “Spinning” hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding