Festivalverslag: Lollapalooza Berlijn 2016

Lollapalooza


Festivalverslag: Lollapalooza Berlijn 2016

Het Berlijnse Treptower Park is op 10 en 11 september 2016 het toneel van Lollapalooza Berlijn. Het van oorsprong Amerikaanse festival waar vooral heavy metal, alternatieve rock, pop en hip-hop acts optreden maakt voor de tweede keer de overstap naar Europa met dit jaar onder andere Lindsey Stirling, The 1975, Kaiser Chiefs en Radiohead op de line-up.

Lollapalooza Berlijn

Met 80.000 bezoekers is het één van de grootste festivals van Berlijn en omstreken. De line-up biedt voor ieder wat wils. De sfeer op het festival terrein is gezellig en het weer is perfect. Het enige grote nadeel is dat Lollapalooza Berlijn er voor heeft gekozen een ‘cash only’ festival te zijn. Dit moet op zich geen probleem zijn, maar wanneer er maar vier geldautomaten zijn (waarvan er overigens twee buiten werking zijn) is dit nogal een knelpunt. Drie kwartier wachten om te mogen pinnen is dan ook geen uitzondering.

 

Lindsey Stirling - Lollapalooza Berlijn

Lindsey Stirling

Zaterdag 10 september

Lindsey Stirling – Main Stage 2

Om half twee betreedt violiste Lindsey Stirling het hoofdpodium. De YouTube sensatie weet vanaf de eerste seconde kippenvel te geven met haar krachtige vioolspel. De violiste heeft aardig wat danspasjes ingestudeerd voor haar shows, wat er voor zorgt dat de show aardig dynamisch is. Het optreden is geweldig, maar het blijft raar om naar een artiest zonder zanger(es) te kijken, terwijl je die wel hoort.

 

Put your hearts up! ❤️ #lollalove #lollaberlin #festival #berlin

Een foto die is geplaatst door Lollapalooza Berlin (@lollapaloozade) op


Kaiser Chiefs – Alternative Stage

Kaiser Chiefs kent iedereen wel van de hits “I Predict A Riot”, “Ruby” of “Everyday I Love You Less and Less”. De band maakte in 2005 hun doorbraak en staat vandaag op de planken in het Treptower Park. De plaatsing op de Alternative Stage vind ik wat onterecht. De band zorgt makkelijk voor een vol veld bij de main stages, maar de sfeer is er niet minder om. Duizenden mensen zingen luidkeels mee met de nummers van de Britse band.

Kings Of Leon – Main Stage 1

Er was een tijd dat Kings Of Leon op elk festival de headliner was. De band speelt dit jaar echter maar twee Europese shows, waaronder Lollapalooza. De band opent met “Over”, afkomstig van het in oktober te verschijnen album WALLS. Met festival favorieten als “Sex Is On Fire” en “Use Somebody” geeft de band het publiek wat zij graag willen horen, maar een krachtige show is het niet.

Zondag 11 september

Nothing But Thieves – Alternative Stage

Met een krachtig intro waarin zanger Conor Mason zijn hoge stembereik laat horen knalt Nothing But Thieves over het festivalterrein. De band bracht in 2015 pas hun debuutalbum uit, maar staat als een band die al 10 platina platen op zak heeft. De show heeft kracht, energie en overtuigingskracht. Met hits als “Trip Switch”, “Itch” en een cover van Pixies’ “Where Is My Mind” zorgt de Nothing But Thieves er voor dat de festivalweide luidkeels mee zingt. Een zeer geslaagde opener van de laatste dag van Lollapalooza Berlijn 2016.

 

The 1975 👌👌👌

Een foto die is geplaatst door Stanley van Heusden (@stannvanheusden) op

The 1975 – Alternative Stage

Lollapalooza Berlijn wordt voor ons afgesloten bij The 1975 op de Alternative Stage. De band opent de set met “Love Me”, de lead single van het laatste album I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it. Met een warm onthaal van het publiek en duizenden fans die luidkeels de nummers meezingen word het festival als een groot feest afgesloten. Met nog maar twee albums op zak heeft de band aardig wat bereikt in een korte tijd. Matty Healy en co weten hoe ze een goede show neer moeten zetten en dat laten ze zien ook.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding