Jett Rebel – Don’t Die On Me Now

Jett Rebel


Jett Rebel – Don’t Die On Me Now

Nederlands favoriete excentriekeling is terug! Een klein half jaartje na het uitbrengen van Truck komt al weer het tweede deel van het drieluik wat Jett Rebel voor 2016 in de planning heeft staan. De opnames voor Don’t Die On Me Now zijn niet door zanger en multi-instrumentalist Jelte Tuinstra alleen gedaan, maar vonden plaats in samenwerking met leden van z’n liveband: Een logische stap voor een artiest die trouw blijft zijn esthetiek en met het eeuwige doel zichzelf verder te ontwikkelen.

Als resultaat van de nieuwe strategie staat de plaat bol van groovy en bluesy nummers. Het album trapt ontzettend lekker af met “Devious Child” en krijgt in “Teenage Man” de energie van “Do You Love Me At All” die we zo gemist hebben terug. Bovendien, omdat Jelte zich geen zorgen hoeft te maken over de andere partijen krijgt hij de kans om zich volledig op de gitaar te focussen met het zichzelf ontstijgende resultaat in de waanzinnige solo van “Green”.

Een ander gevolg van de aangepaste werkwijze is dat de songs eerder binnen de doorgewinterde songs van Hits for Kids passen, dan dat ze aansluiten bij de Beatle-esque Truck nummers. Een nare bijwerking hiervan is dat Jelte toch zowaar in herhaling lijkt te vallen. De speelse ritmes, Jeltes rusteloze stem, de kleine eigenaardigheden, we hebben het allemaal eerder van hem gehoord. Daar komt bij dat ook Jett Rebel het niet voor elkaar krijgt om in “It’s Real” een liefdesverklaring voor 7 minuten interessant te houden.

De songs lijken weliswaar veel op eerder uitgebracht materiaal, toch doet Jett Rebel prima pogingen om iets nieuws toe te voegen. Zo zijn er in “Lucky Boy” blazers te horen, probeert hij met name in het uitgerekte “Take It As a Present” onverwachte situaties te vangen (we horen hoe Jelte al zingend en vingerknippend bij de microfoon wegloopt) en sluit de plaat af met opnames van zijn kat. De grootste verrassing is echter dat de plaat met “Blonde Like You” een heus anti-Trump nummer bevat!

Beoordeling: 7

Don’t Die on Me Now is dankzij het opnameproces in samenwerking met de live band, de sterke gitaarsolo’s en de stevige blues nummers een album vol goeie live-tracks geworden, maar in tegenstelling tot Truck is het op deel twee van Jett Rebels 2016 album reeks niet gelukt om op een nieuw esthetisch en muzikaal hoogtepunt te belanden. Maar zolang Jelte z’n eigen ding kan doen zal het hem een worst wezen.

Releasedatum: 19 augustus 2016
Label: Baby Tiger Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:dont die on me now

  1. Devious Child
  2. Lucky Boy
  3. See Through City
  4. Tracks of Your Tears
  5. It’s Real
  6. Nothing Turns Me On Like a Rock ‘n Roll Song
  7. Blonde Like You
  8. Take It As a Present
  9. Look At Me Now
  10. Teenage Man
  11. Get Your Rock ‘n Roll On
  12. Green
  13. Baby Tiger
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding