A Day to Remember – Bad Vibrations

A Day To Remember


A Day to Remember – Bad Vibrations

Voor Bad Vibrations heeft A Day to Remember hun werkwijze weer in oude staat herstelt. Voor de vorige platen had frontman Jeremy McKinnon de blauwdrukken voor de songs al klaarliggen, maar het werken aan album nummer zes ging zoals vanouds met de volledige band in een kleine oefenruimte. Toch geeft de band toe in deze situatie moeite te hebben met het schrijven van heavy materiaal, iets wat doorslaggevend kan zijn voor het album.

De aftrap doet voor het tegendeel hopen. De titeltrack en opener is een van de hardste tracks op het album en een geruststelling dat fans van het heavy materiaal in hun slaapkamer of tijdens de komende tour naar hartenlust mee kunnen raggen, schreeuwen en beuken. Een ongetwijfelde live-favoriet is “Reassamble”. De track heeft een dramatisch intro om spanning op de bouwen, biedt vervolgens een prima soundtrack voor een mosh-pit, om te eindigen in een gegarandeerde meezinger.

De productie is voor het eerst sinds For Those Who Have Heart (2007) niet gedaan door New Found Glory’s Chad Gilbert. In plaats daarvan heeft ADTR Bill Stevenson en Jason Livermore in dienst genomen. De twee eigenaren van studio The Blasting Room zijn vaste waarden bij platen van o.a. Rise Against en NOFX. Met zo een duidelijke punk achtergrond kan het ook niet anders dan dat de pop punk songs zoals “Paranoia” en “Bullfight” op hun best zijn, maar Jeremy ’s screams niet optimaal uit de verf komen.

Tevens valt het op dat er tijdens het schrijfproces meer compromissen zijn gesloten. Waar de band op voorgaande platen zich gaandeweg specialiseerde in het fuseren van metalcore en pop punk, is er op Bad Vibrations een meer duidelijke scheidingslijn te horen. “Justified” is nog een prima vertegenwoordiger van de typische ADTR-stijl, maar over de rest van het album zijn de tracks makkelijker in de metalcore of pop punk hoekjes te stoppen.

Beoordeling: 7

Het is spijtig dat de iconische mix wat op Common Courtesy juist geperfectioneerd werd, schittert door afwezigheid. Daar krijgen we echter wel een flinke verzameling geweldige (pop-)punk songs en een handje prima metalcore songs voor terug. Dankzij deze nieuwe (oude) werkwijze heeft A Day to Remember wellicht wat steken laten vallen, maar het heeft ook heerlijke songs op geleverd, die meestal een waardige toevoeging aan hun oeuvre vormen.

Releasedatum: 2 september 2016
Label: ADTR Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Bad Vibrations

 1. Bad Vibrations
 2. Paranoia
 3. Naivety
 4. Exposed
 5. Bullfight
 6. Reassemble
 7. Justified
 8. We Got This
 9. Same About You
 10. Turn Off The Radio
 11. Forgive and Forget
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding