Overzicht met albumreleases van september

Overzicht met albumreleases van september

Voor de meesten van ons zit de vakantie er inmiddels weer op en is het tijd om terug te keren naar werk of school, maar niet getreurd. De maand september heeft namelijk ook wat goeds te bieden: een hele hoop toffe albums! Zo is deze maand toch nog een beetje door te komen.

Maandelijks zet DutchScene een overzicht van de vetste albums die nog moeten verschijnen op een rijtje. Bekijk hieronder wat je deze maand kunt verwachten.

02/09 A Day To Remember – Bad Vibrations

Bad Vibrations is de titel van het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockers in A Day To Remember. Volgens vocalist Jeremy McKinnon keert de band een beetje terug naar zijn roots in Bad Vibrations, aangezien dit het eerste album was dat de band samen in één kamer heeft geschreven, sinds het in 2007 verschenen For Those Who Have Heart. Beluister hierboven alvast de titel track, “Bad Vibrations”!

09/09 Of Mice & Men – Cold World

Het aankomende vierde studioalbum van de Amerikaanse metalcoreband Of Mice & Men draagt de naam Cold World. Het album is geproduceerd door David Bendeth en volgt op het derde album van de band, het in 2014 verschenen Restoring Force. Beluister hierboven alvast de nieuwste track, “Contagious”!

23/09 My Chemical Romance – The Black Parade 10th Anniversary Edition

https://www.youtube.com/watch?v=kDWgsQhbaqU

Een paar weken geleden werden fans van My Chemical Romance wereldwijd opgeschrikt: de band plaatste een aantal mysterieuze teasers. Ging het om nieuwe muziek? Wellicht die vaarwel-tour die we nooit gekregen hebben? Of misschien zelfs een reünie? Dat bleek allemaal niet waar te zijn, maar wel kondigde de band een speciale heruitgave van het iconische album The Black Parade aan, ter ere van het tienjarig bestaan. Deze plaat zal ook een tweede disc met live demo’s en niet eerder gehoorde songs bevatten. Beluister hierboven nog even naar “Welcome To The Black Parade” ter voorbereiding op de heruitgave van dit album!

30/09 Yellowcard – Yellowcard

Yellowcard is de titel van het tiende en laatste studioalbum van de Amerikaanse rockband Yellowcard. Het album werd op 7 juni aangekondigd via de Twitter pagina van de band. De tweede single draagt de naam “The Hurt Is Gone” en deze kan je hierboven alvast beluisteren. Wil je Yellowcard nog live zien voordat de band uit elkaar gaat? Op 7 december staan ze in de Amsterdamse Melkweg en tickets zijn nog verkrijgbaar!

Overige releases:

02/09 Devin Townsend Project – Transcendance
09/09 Bastille – Wild World
09/09 Nick Cave and the Bad Seeds – Skeleton Tree
09/09 Twin Atlantic – GLA
16/09 Against Me! – Shape Shift With Me
16/09 Bad Suns – Disappear Here
16/09 Heaven Shall Burn – Wanderer
16/09 Die Antwoord – Mount Ninji And Da Nice Time Kid
16/09 Meat Loaf – Braver Than We Are
16/09 Phantogram – Three
16/09 Taking Back Sunday – Tidal Wave
16/09 Touché Amoré – Stage Four
16/09 Young Guns – Echoes
23/09 Every Time I Die – Low Teens
23/09 God Damn – Everything Ever
23/09 Passenger – Young As The Morning Old As The Sea
30/09 Amy Lee – Dream Too Much
30/09 Slaves – Take Control
30/09 Epica – The Holographic Principle
30/09 Opeth – Sorceress

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding