St. Tropez – St. Tropez

St. Tropez – St. Tropez

Afgelopen vrijdag was daar het debuutalbum van dat nieuwe mysterieuze bandje St. Tropez uit Nijmegen. Helemaal nieuw is de band natuurlijk niet, want het is de nieuwe identiteit van het voormalige Go Back To The Zoo. Daarmee is het dan ook gelijk de enige overeenkomst.

Afgelopen januari viel het doek voor Go Back To The Zoo. Het viertal was ondanks het succes wel klaar met de steeds meer gelikte dancerock. De nieuwe nummers waarmee de band bezig was pasten gewoonweg niet meer in het plaatje van de succesvolle band. Stoppen bleek de beste optie en vervolgens werd St. Tropez opgericht. Dezelfde gezichten, maar met een nieuwe muzikale identiteit. Een spannende keuze zou je zeggen. Echter blijkt het een goede zet te zijn geweest.  Na wat optredens in binnen- en buitenland stonden ze afgelopen januari ook op Noorderslag in Groningen.

De sound van St. Tropez lijkt in de verste verte niet meer op die van hun vorige band. Het is garage- punkrock die lekker vuig door de speakers knalt. Ook het effect op de zang van frontman en bassist Lars Kroon doet lekker retro aan. Verder wordt ook de jaren 60’beat muziek meegenomen. Een lekkere combinatie waarbij je het gevoel hebt naar een band te luisteren met nieuwe energie. Dat is dan ook precies waar men zo naarstig naar op zoek was. Gitarist en zanger Cas Hieltjes is wat meer naar de achtergrond verdwenen en hoor je vaker als tweede stem. Verder is zijn broer Teun natuurlijk nog de andere gitarist en drummer Bram Kniest is gewoon blijven zitten waar hij zat. Gezegd moet worden dat de productie van het schijfje geweldig is. De retro sound is goed vastgelegd en is nergens overgeproduceerd.

Met het instrumentale “Time” wordt het geheel afgetrapt. Ondanks dat er niet in gezongen wordt laten ze wel gelijk horen waar de band toe in staat is en welke kanten het op kan schieten. “I Don’t Wanna Fall In Love” en het zomerse “I Wanna Live In St. Tropez” laten goed horen waar de band muzikaal voor staat. Lekkere uptempo garagerock met sterk en doordacht gitaarwerk. Geen uitgemolken solo’s, maar doeltreffende riffs en hooks. De lead riff uit “Son Of God” lijkt zo te zijn weggelopen uit een dampende kelder van de plaatselijke concertzaal. Dat is ook precies waar deze muziek geweldig tot zijn recht zal komen. Het meer uptempo “Cut Me Loose” is lekker voor de afwisseling en voer voor een moshende menigte tijdens een groot festival. Het minder toegankelijke “Fever Back” is een snoeiharde track waarbij Lars Kroon de longen uit zijn strot schreeuwt.

Beoordeling: 8,5

Een verademing moet het geweest zijn voor het viertal van St. Tropez om deze tracks te mogen opnemen. Los van alles wat Go Back To The Zoo heeft bereikt werken aan nieuwe muziek. Dat is ze steengoed gelukt met stuk voor stuk heerlijke knallers die het zowel in de undergroundscene als mainstream prima kunnen gaan doen. Eigenlijk is deze plaat veel te goed voor Nederland en zal het niet vreemd zijn wanneer ook het buitenland veelvuldig wordt aangedaan tijdens tours en festivals. De band klinkt jong en energiek en heeft potentie om ook in deze opzet veel te gaan bereiken. De enige vraag is of ze ook een sterke live reputatie kunnen opbouwen. Wanneer dat het geval is, is  wonen in St. Tropez opeens helemaal niet meer zo ver weg.

Releasedatum: 26 augustus 2016
Label: Bltc Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en Itunes


1. Time13227177_1715239815407266_3872792691574752670_n
2. I Don’t Wanna Fall In Love
3. I Wanna Live In St. Tropez
4. Which Side Are You On
5. Order
6. Son Of God
7. Fake It
8. Cut Me Loose
9. Easy Jet
10. Las Vegas
11. Fever Back

 

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding