Westboro Baptist Church protesteert tegen gitarist Every Time I Die

Every Time I Die


Westboro Baptist Church protesteert tegen gitarist Every Time I Die

De jaarlijkse Vans Warped Tour is weer ten einde, maar zelfs op de laatste dag gebeuren er nog merkwaardige dingen. Jordan Buckley, gitarist van de Amerikaanse band Every Time I Die, heeft tijdens de laatste dag van het festival te maken gehad met demonstranten van de extreem homofobische Westboro Baptist Church organisatie. Deze organisatie staat erom bekend dat ze de gewoonte hebben om na rampen, ongelukken of andere dramatische gebeurtenissen te protesteren door middel van borden met homofobische en anti-menselijke teksten (zoals “God Hates You”, “Thank God For Dead Soldiers”, etc.).

Zelfs Jordan Buckley van Every Time I Die kan er niet aan ontsnappen. Naast zijn werk als gitarist, is hij ook al jaren actief als illustrator, en heeft hij designs ontworpen voor onder andere Every Time I Die en heeft hij de vormgeving ontworpen voor Vans Warped Tour dit jaar. Jordan Buckley had tijdens deze editie van Warped Tour naast de Every Time I Die tent ook zijn eigen tent, waar hij prints en shirts van zijn Jordan Buckley World Wide-designs verkoopt. Eén van deze designs beeldt een zoenende Captain America en Iron Man af, met daarbij de tekst “Make America Gay Again”. Dit werd gedeeld via de social media van Vans Warped Tour, wat niet geheel in de smaak viel bij de baptisten. Enkele demonstranten kwamen deze laatste dag naar het festival om daar hun meningen te delen.

Het shirt van Jordan Buckley is verkrijgbaar via de JBWW-webshop. Op 23 september brengt Every Time I Die het nieuwe album Low Teens uit via Epitaph Records, en op 5 december staan de heren in de kelder van Dynamo in Eindhoven.

Beluister hieronder “Glitches” van het aankomende album.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding