Juliet Simms – From the Grave EP

Juliet Simms


Juliet Simms – From the Grave EP

Ze is een graag geziene gast zangeres, maar met haar eigen materiaal is Juliet Simms vooralsnog onder de oppervlakte gebleven. Haar meest bekende muzikale bijdrage is waarschijnlijk die in All Time Low’s “Remembering Sunday”, al is ze ook te horen in Seconhand Serenade’s “Hear Me Now” en diverse songs op het album van echtgenoot Andy Black. From The Grave is dan ook een herinnering dat Juliet op eigen houtje ook prima kan presteren.

Op haar tweede EP laat de voormalig Automatic Loveletter-zangeres haar liefde voor de jaren ‘70 horen. Bands als Thin Lizzy, Deep Purple en Kiss vormen een duidelijke inspiratiebron voor de scheurende, ruige Rock-’n-roll als in “Get Ready” en “Trouble Finds You”. Daarbij demonstreert Simms, ondanks de gelikt orgeltjes, prima de lo-fi te kunnen vangen. Echte risico’s en vernieuwing blijven uit op deze EP, maar de rock die deze Amerikaanse Voice-finalist voorschotelt is meer dan prima.

Dat Juliet Simms er een heuse DIY-mentaliteit op na laat, blijkt ook op From the Grave. De plaat is onder eigen beheer uitgebracht en dat is terug te horen in de middelmatige productie. Dit werkt tijdens de akoestische tracks “Tidal Wave” en “Found Missing” echter in haar voordeel. Het zijn de (vocale) uitglijders die een geïnspireerde en ambitieuze, maar ook gevoelige muzikante, die niet bang is om zichzelf fragiel op te stellen, laten horen.

Beoordeling: 7.5

Ondanks de imperfecties mag er geen twijfel over bestaan, dat Juliet Simms een geweldige songwriter met een prima stem is. Zowel de scherpe rock-’n-roll als de gevoelige ballades klinken verzorgd, persoonlijk en pakkend. Het is Juliet Simms gelukt te bewijzen dat ze ook zonder collaboraties een uitstekend plaatje af kan leveren.

Releasedatum: 15 juli 2016
Label: JuJu ProductionsJuliet Simms From the Grave
Verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:

  1. Get Ready
  2. Say Hello
  3. Tidal Wave
  4. My Last Whiskey Tears
  5. Trouble Finds You
  6. Frances
  7. Phoenix
  8. Found Missing
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding