Crossfaith – New Age Warriors

Crossfaith – New Age Warriors

De heren van de Japanse metalcore band Crossfaith zijn al enkele jaren flink bezig om Japan als land van metal op de kaart te zetten. Al jaren scheuren ze door de westerse standaarden heen en weten ze hoe ze hoge kwaliteit metalcore moeten maken. De band verrasde ons deze week met de release van hun nieuwe EP (of maxi-single), genaamd New Age Warriors.

De EP bestaat uit slechts drie tracks, maar de eerste track “Rx Overdrive”, hakt er meteen stevig op in. De band zet meteen dikke metalcore riffs en een dosis elektronica in om de EP te openen. Frontman Koie Kenta schreeuwt met veel intensiteit over de Slipknot-achtige riffs heen. Het hele nummer door is de metal aanwezig, met een clean gezongen refrein dat doet denken aan Killswitch Engage. Crossfaith heeft met dit krachtige nummer een track die zelfs voor westerse standaarden boven de maat is.

Het tweede nummer, “Kill ‘Em All”, gaat terug naar de nu-metal vibes, met veel EDM invloeden. Het refrein wordt gevuld met veel synthesizers en gang vocals. Ook de derde en laatste track “Revolution” zit vol met synthesizers, en doet lichtelijk denken aan de landgenoten van Babymetal. Deze laatste track is veel meer radio rock/pop-georiënteerd dan de andere tracks van de schijf, met veel clean gezongen teksten. De teksten en het thema (“I wanna hear you sing, whoa-oa”) maken het over het algemeen geen sterk nummer. Voor de portie Crossfaith-metal die je mag verwachten van de band, is het beter om te zoeken bij de andere tracks op deze EP.

Beoordeling: 8

Crossfaith bracht vorig jaar nog hun laatste album Xeno uit, maar verrast fans nu alweer met deze nieuwe EP. Helaas bevat de plaat slechts drie nieuwe nummers, maar de kwaliteit is toch zeker aanwezig. Zeker de leadsingle “Rx Overdrive” is een nummer om in de metal playlists te zetten. Voor een band die uit een land als Japan komt, is Crossfaith één van de beste metalbands en zelfs de bands uit Amerika worden door deze heren overtroffen.

Releasedatum: 29 juli 2016
Label: UNFD
Verkrijgbaar via: iTunes, Spotify

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding