Good Charlotte – Youth Authority

Good Charlotte


Good Charlotte – Youth Authority

De breuk van Good Charlotte na het uitbrengen van Cardiology in 2010 had het einde voor de band kunnen zijn. De achterliggende gedachte omschreef gitarist Benji Madden als: “Just to have fun and be creative like we were when we were 15”. Afgaande op de titel van GC-comeback album, heeft die zoektocht naar hun innerlijke, eeuwige jeugd ook een belangrijke rol gespeeld bij het maken van Youth Authority.

Zoals verwacht klinkt het langverwachte zesde album van de Madden-tweeling dan ook vooral nostalgisch. Niet alleen bevat “The Outfield” een verwijzing naar het gouden tijdperk van The Young and the Hopeless, maar ook melodieën en akkoordenprogressies die ook op die plaat niet hadden misstaan. Ook in de opener “Life Changes” klinken dynamieken en een geluid die impliceren dat er eigenlijk weinig veranderd is.

Dit terugverlangen naar de eerste jaren na de eeuwwisseling bevindt zich op een piek in “40 Oz. Dream” wat het dieptepunt op de plaat oplevert. De track, gezongen op exact dezelfde wijze als Bowling for Soup’s “1985”, laat zien dat deze voormalig punkrockers van over de 40 niet met de tijd mee zijn gegaan, dat die goeie ouwe gitaarpop nog steeds geen bodemloze put is en dat de wereld eigen wel klaar is met gemopper over selfies, hedendaagse radio-pop en MTV.

Ondanks alle zelfverklaarde herontdekte jeugdigheid, ligt de hoeveelheid ballades op de plaat verrassend hoog. “War” bevat weliswaar een van de hardste breaks uit de carrière van Benji en Joel, maar dat mag ook wel als daar de draak “Life Can’t Get Much Better” tegenover staat. Ook het stadium-vullende “Reason to Stay (feat. Simon Neil van Biffy Clyro), krijgt met “Keep Swingin’ (feat. Sleeping With Sirens’ zanger Kellin Quinn”) de opbeurendere tegenhanger die het nodig heeft.

Beoordeling: 6.5

Met die handvol vermakelijke nummers op de plaat lijkt het wel mee te vallen met de jeugdige energie van Good Charlotte. Ook tekstueel gezien lijkt de band er niet jonger op geworden. Het klinkt allemaal niet onaardig en als Benji, Joel en kompanen live zo goed als alleen die hitjes van twaalf jaar geleden spelen, dan doen wij alsof de rek er eigenlijk niet allang uit is.

Releasedatum: 15 juli 2016
Label: Kobalt
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Good_Charlotte_Youth_Authority

  1. Life Changes
  2. Makeshift Love
  3. 40 Oz. Dream
  4. Life Can’t Get Much Better
  5. Keep Swingin’ (Feat. Kellin Quinn)
  6. Reason To Stay (Feat. Simon Neil)
  7. Stray Dogs
  8. Stick To Your Guns (Interlude)
  9. The Outfield
  10. Cars Full of People
  11. War
  12. Moving On
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding