Evarose – Invisible Monsters

Evarose


Evarose – Invisible Monsters

Met alle Amerikaanse grootheden in de scene is het aan Evarose om Brits tegengewicht te bieden. De dames timmeren sinds 2010 aan de weg en mogen een half decennium na hun eerste EP dan eindelijk hun album debuut uitbrengen. Hopelijk kan Invisible Monsters, na een opnameproces van een dik jaar, de verwachtingen rond deze potentiële grootheden waarmaken.

De invloeden van Evarose moge duidelijk zijn: The Used, Taking Back Sunday en meer van dergelijke pop-punk en emo artiesten. Dit viertal haalt bijna elk aspect uit dit genre naar voren: licht gruizige gitaren, snelle drums, gecombineerd met simplistische, maar effectieve hooks en melodieën. Afhankelijk van de song wordt dit aangevuld met strijkers, een verzameling effectjes over de verschillende gitaarpartijen of Dannika Webbers prima zang, maar altijd met een gezonde laag teenage angst.

Voor Invisible Monsters hoeft Evarose dan ook geen originaliteitsprijs te verwachten. Binnen het genre voegt de band niets baanbrekends toe, en ook op de plaat zelf lijken de dames geregeld in herhaling te vallen. Aangename verandering in de aanpak is de ietwat slordige productie. In tegenstelling tot al het gepolijste materiaal van gevestigde namen binnen de pop-punk is op Invisible Monsters nog sprake van beginnersfoutjes wat de muziek net even frisser maakt.

De meest opvallende tracks op dit verder nogal generieke album zijn, naast het geinige intermezzo “Breathing Space”, het als ballad opgezette maar uiteindelijk sterk opgebouwde “Telephonic” en de grootse leadsingle “Provoke Me”. In laatstgenoemde komt de ware potentie van het kwartet naar voren, dankzij de ambitieuze stadiumrock-refreinen en onthulde muzikale capabiliteit.

Beoordeling: 5.5

Het elftal songs van Webber en bandgenoten zijn allemaal prima tracks, maar zowel binnen deze nummers als binnen de pop-punk als geheel, is er te weinig variatie om Evarose de geloofwaardigheid mee te geven die ze eigenlijk verdiend zouden kunnen hebben. Invisible Monsters is een enorme gemiste kans.

Releasedatum: 24 juni 2016
Label: Eigen beheer
Verkrijgbaar via: iTunes en PledgeMusic


Tracklist:Evarose-InvisibleMonsters

 1. Routes
 2. Glitch
 3. Quicksand
 4. Provoke me
 5. Breathing Space
 6. Telephonic
 7. The Cause and The Cure
 8. The Fall
 9. I’m Sorry
 10. I Know You know
 11. Someone Else to Blame
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding