Thousand Foot Krutch – Exhale

Thousand Foot Krutch – Exhale

Twee jaar geleden noemden we Oxygen: Inhale een prima Thousand Foot Krutch-instapplaat: veel middelmaat, geen verrassingen, maar gewoon prima rocksongs waar weinig mis mee is. Nu diens opvolger op de markt is gebracht willen de Canadezen deze onbezorgde muzikale gewoonte doorzetten, zonder dat er teveel over nagedacht wordt.

Voor Exhale willen onze favoriete Christian-rockers nog eens onderstrepen dat de twee platen geen onderdeel van een groter concept zijn. Om een gevoel van continuïteit te voorkomen is de ‘Oxygen:’ voor de albumtitel dan ook maar weggehaald. Ook tekstueel wordt duidelijk uitgedragen dat Exhale geen conceptplaat is. Evenmin zou het een onderdeel van een tweeluik met diens inademende tegenhanger zijn.

Toch is er wel degelijk logica in de albumnamen de vinden. De lichte rock, vergezeld door de ballades op Oxygen: Inhale vormen een prima tegenhanger voor het hardere en snellere Exhale. De religieuze insteek die de heren erop nalaten zorgt ervoor dat de plaat tekstmatig niet donkerder is dan diens voorganger, maar met de strakkere raps, scherpere gitaren en subtiele verwijzingen naar ouderwetse nu-metal, in o.a. hoogtepunt “Adrenaline”, is de iets agressievere sound van de band wel degelijk passend binnen het eventuele thema van het tweeluik.

Een ander punt wat bewijst er voor deze twee platen wel degelijk uit hetzelfde vaatje getapt is, is de clichématigheid. De plaat staat vol met verdacht bekend klinkende gitaarriffs, hol klinkende ‘ohh-ohh-ohh’s en gebrek aan originaliteit. Met het zwakke “Push” als belichaming van de reden waarom de Canadezen hun weg uit de middelmaat nog niet terug gevonden hebben. Wat dit goed probeert te maken, is het idee dat dit drietal na 21 jaar nog steeds onbezorgd en oprecht liedjes mag en kan maken.

Beoordeling: 7

De scherpere gitaarpartijen en sterkere rap- en zang combinatie zorgen ervoor dat Exhale net even wat vermakelijker is dan diens voorganger. Alle gemiste kansen ter zijde, als er geluisterd wordt op de manier waarop dit trio op doelde (dat wil zeggen: zonder hopend op een conceptalbum, maar gewoon lekker rocken), dan is Exhale net niet de verademing waarop gehoopt werd.

Releasedatum: 17 juni 2016
Label: TFK Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:thousand-foot-krutch-exhale

  1. Running With Giants
  2. Incomplete
  3. Give Up the Ghost
  4. A Different Kind of Dynamite
  5. The River
  6. Push
  7. Off the Rails
  8. Adrenaline
  9. Lifeline
  10. Can’t Stop This
  11. Born Again
  12. Honest
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding