The Offspring in 013

The Offspring in 013

Gisteravond stond in Tilburg The Offspring op de planken van het verbouwde 013. Naast geliefd wellicht ook gehaat, maar dat het om een iconische band uit het punk genre gaat is duidelijk. Dat de fans de uit Californië afkomstige rockers nog altijd trouw zijn bleek wel uit het feit dat de show al maanden uitverkocht was.

Het is klokslag 19:30 uur wanneer Harsh Realms het podium op komt. De uit 2012 afkomstige Roosendaalse punkers zetten in het half uur dat ze krijgen een lekkere set neer. Het album PØLP kent een aantal sterke knallers met een hoog mee schreeuw gehalte in de refreinen. Het blijkt prima kost voor de ondertussen vollopende zaal. De reactie van het publiek is positief.

Even later is het tijd voor nog een veteranen band deze avond.  Good Riddance kent een wat meer hardcore punk insteek en haalt hun tekstuele inspiratie vooral uit politieke zaken en persoonlijke problemen. De in 1986 opgerichte band kwam na een break vanaf 2007 in 2012 weer bij elkaar. Ondertussen bracht het viertal alweer acht albums uit met Peace In Our Time als laatste release in 2015. Ondanks de wat agressievere insteek blijft de band onwijs catchy. Het strakke drumwerk van Sean Sellers verdient absoluut een pluim, maar ook de overige leden staan hun mannetje na al die jaren nog steeds. In drie kwartier jagen ze er maar liefst achttien nummers doorheen. Tracks als: “Letters Home”, “Without Anger” en “One For The Braves” komen voorbij. De band sluit hun set af met “Shadows of Defeat”.

Nadat de lichten worden gedoofd is het tijd voor de hoofdact van de avond. Met meer dan 1000 shows in de benen en tal van hits trappen de succesvolle punkers  hun set af met “You’re Gonna Go Far, Kid”. De zaal wordt daarmee gelijk in vuur en vlam gezet. De airco in de zaal kan het eigenlijk direct al niet meer aan.  Vanaf de eerste noten is de zaal omgetoverd tot een hossende massa die de dagelijkse sleur even laat voor wat het is. Ondanks dat de heren van The Offspring zichtbaar wat op leeftijd zijn staat de band strak te spelen. Ook zanger Dexter Holland is deze avond goed bij stem en gitarist Noodles komt na een aantal nummers wat meer los. Met “Want You Bad” wordt het tempo van de avond even helder gemaakt. Verder komen nummers als “Bad Habit”, “Gotta Get Away”, “All I Want” voorbij waarna ook de hits aan bod komen. Met “Pretty Fly (For A White Guy)” en “The Kids Aren’t Allright” komt er een einde aan de reguliere set. Na luid applaus komt de band natuurlijk nog even terug en besluit de avond na “Americana” met publieksfavoriet “Self Esteem”. Nog een laatste keer gaat iedereen volledig uit zijn dak en wordt de avond waardig afgesloten.

Er kan maar één conclusie worden getrokken na deze avond en dat is dat de houdbaarheidsdatum van The Offspring nog niet verstreken is. Met een gezonde mix aan hits en ander werk uit hun ruime catalogus weet de band de avond interessant te houden. Er wordt met overtuiging gespeeld en drummer Pete Parada houdt de boel goed bij elkaar. Ondanks dat de heren wat minder over het podium vliegen dan vroeger is het toch vooral de sfeer die deze avond onvergetelijk maakt. Een avondje met The Offspring moet je hebben meegemaakt.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding