G.L.O.S.S. – Trans Day of Revenge EP

G.L.O.S.S. – Trans Day of Revenge EP

Met House Bill 2 in North Carolina, de recente haat-actie en massamoord in Orlando en constante buitensluiting van mensen die niet in het geslachten-binair passen, zijn er steeds meer trans acts die hun mond opentrekken. Zo ook G.L.O.S.S. Deze Girls Living Outside Society’s Shit volgen hun half jaar oude demo op met een EP waarin standpunten worden ingenomen en er vooral flink af wordt gereageerd.

Deze formatie uit Olympia, Washington, neemt geen seconde de voet van het gas. In een rap tempo jaagt de band er een vijftal nummers doorheen, allemaal korter dan twee minuten. De hardcore punk scene kennende, houdt het zonder twijfel in dat op het podium deze volledige EP met haar harde drums, scheurende gitaren en schreeuwende vocalen binnen drie minuten gespeeld kunnen worden. Toch is merkbaar dat de nummers onder die ruige buitenkant ook goed in elkaar steken en dankzij de solo’s verrassend fris overkomen.

De Amerikanen zijn agressief, furieus en boordevol energie. De huidige stand van zaken in de Verenigde Staten rondom politiegeweld en wetten waarmee trans mensen in het nauw gedreven worden zijn thema’s die op Trans Day of Revenge de revue passeren met “We Live” als hoogtepunt, waarin de constante systematische oppressie onder het juk van het binaire geslachtssysteem bezongen wordt met als boodschap: Trans en non-binaire mensen bestaan ook! Het oproepen tot geweld op deze EP wordt niet goedgekeurd, maar het standpunt van zangeres Sadie Switchblade is begrijpelijk.

Beoordeling: 8

Het stoom afblazen van Sadie en haar meiden klinkt zoals verwacht wordt van de Hardcore Punk: snel, agressief en opgefokt. Toch weet dit vijftal te verrassen door middel van pakkende korte, maar aangrijpende songs die een oprecht perspectief van een trans vrouw in de V.S. bieden. Trans Day of Revenge is een ongelooflijk indrukwekkende EP.Trans Day of Revenge GLOSS

Releasedatum: 14 juni 2016
Label: Sabotage Records
Verkrijgbaar via: Bandcamp


Tracklist:

  1. Give Violence a Chance
  2. Out From the Desk
  3. Fight
  4. We Live
  5. Trans Day of Revenge
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding