Tegan and Sara – Love You to Death

Tegan and Sara – Love You to Death

De zusjes Quin zijn alweer toe aan hun achtste album. Voorganger Heartthrob uit 2013 liet een heuse metamorfose zien. Waar Tegan and Sara voorheen allebei een akoestische gitaar om hun nek hadden hangen, maakte deze op de zevende langspeler plaats voor synth georiënteerde popliedjes, met alle commerciële successen van dien. Met Love You to Death zou de tweeling dat nog even dunnetjes over kunnen doen.

De plaat bestaat dan ook uit pure, onvervalste synthpop. De ontspannen coupletjes en de enthousiaste meezing refreinen bieden toetsen variërend van dromerig tot bombastisch. De elektronische beats die hieraan toegevoegd zijn, werken licht dansbaar en laten een enorme invloed uit de moderne R&B zien. Ook als deze ritmes langzamer en meer ontspannen zijn, blijven de golvende instrumentalia fijn weg luisterend. Dit blijkt al tijdens opener “That Girl” en wordt gedurende de rest van de plaat niet ontkracht. Het niveau van de voorganger wordt wellicht niet geëvenaard, maar het komt dicht in de buurt.

Uiteraard weten Tegan en Sara als geen ander hoe hun stemmen op elkaar aansluiten, resulterend in één van de grootste kwaliteiten van het duo: de gelaagdheid van de vocalen. Van begin tot eind werken de stemmen van de zusjes perfect in elkaars voordeel, zij het in de vorm van harmonieën zoals in “White Knuckles” of als kanon achtige zang, zoals toegepast in “Dying to Know” en de bridge van algeheel hoogtepunt “U-Turn”.

Tekstueel is het duo een waardevolle toevoeging aan de popmuziek. Het cruciale tekort aan liefdesnummers vanuit een niet-hetero perspectief in deze wereld wordt in “Boyfriend” actief bestreden. Bovendien behandelt “BWU” het thema huwelijken op relativerende wijze, aangewakkerd door het nationaal legaliseren van gelijkgeslachtelijke trouwerijen in de Verenigde Staten: “All the girls I loved before told me they signed up for more”.

Beoordeling: 7

De poppy synthesizers en pakkende drumcomputers blijven de hele plaat door vermakelijk. Niet elk nummer is een op zichzelf staand hoogtepunt, maar er staan daar genoeg van op de plaat om de opvullertjes mee hoog te houden. Al met al is Love You to Death geen tweede goudmijn zoals Heartthrob, maar wel muzikaal als tekstueel een geweldige en verfrissende plaat.

Releasedatum: 3 juni 2016
Label: Warner
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunestegan-and-sara-new-album


Tracklist:

  1. That Girl
  2. Faint of Heart
  3. Boyfriend
  4. Dying to Know
  5. Stop Desire
  6. White Knuckles
  7. 100x
  8. BWU
  9. U-Turn
  10. Hang On to the Night
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding