The Word Alive in Poppodium Volt

The Word Alive


The Word Alive in Poppodium Volt

Dinsdag 24 mei lijkt een doodnormale dinsdagavond in het Zuid-Limburgse Sittard, maar de stad wordt verrijkt met hoog internationaal bezoek. In Poppodium Volt treedt op deze avond namelijk de wereldwijd befaamde metalcore band The Word Alive op. Met het meest recente album Dark Matter op zak besloten de Amerikanen de wereld rond te reizen om voor hun fans te spelen. Dit doen ze gelukkig niet alleen, want ze hebben enkele Europese bands meegenomen om de hele avond mee te vullen.

2

De eerste band die de show mag aftrappen is de Duitse band Coyotes. Laten we eerlijk zijn, de zaal is alles behalve vol in Poppodium Volt. Een concert dat gehouden wordt in het verre zuiden van het land op een doordeweekse avond zorgt er natuurlijk voor dat fans uit het hoge noorden afhaken. Tijdens de set van Coyotes staan er niet meer dan een man of vijftig in de zaal. Best jammer, want Coyotes zorgt meteen voor een grote aangename verrassing. De melodische band maakt een erg fijne mix tussen rock, post-hardcore en metalcore – hier en daar doet het denken aan bands als Underoath. Hoewel de jonge band pas een jaartje of twee of drie bestaat, valt er geen spatje onervarenheid te zien. De verfrissende nummers van Coyotes zouden zo headliner-materiaal kunnen zijn, met veel afwisseling tussen verschillende vocale stijlen en erg dynamische instrumentatie. Het debuutalbum Only To Call It Home is zeker een plaat om even uit te zoeken.

2

Vervolgens is het de beurt aan de Duitse metalcore band Annisokay. De band gaat al enkele jaartjes langer mee dan Coyotes, maar speelt naar eigen zeggen nu pas hun eerste show op Nederlands terrein. De metalcore van Annisokay is een paar tandjes harder dan de muziek van de voorgangers, gevuld met breakdowns en screams. De moshpits, hoe klein dan ook, kunnen niet ontbreken. De reusachtige frontman Dave Grunewald houdt het publiek onder bedwang met zijn jezushouding, terwijl hij de leiding neemt over de band. Helaas klinken de screams niet erg indrukwekkend, en zelf geeft hij ook aan dat hij minder goed bij stem is. Na een set van iets meer dan een half uur mag Annisokay dan het stokje doorgeven.

polar9

De heren die het stokje overnemen zijn niemand minder dan de Britten van Polar. En dat doen ze goed en hard. Aan het aantal Polar-shirts in de zaal is al af te lezen dat de band (relatief) veel fans heeft meegenomen. Meteen vanaf de eerste tel dat de band op het podium verschijnt, is de energie aan beide kanten te voelen. Frontman Adam Woodford en zijn bandleden eisen meteen alle aandacht op terwijl ze hun set vol enorme hardcorekrakers spelen. De tracks van het nieuwste album No Cure No Saviour, waar het grootste gedeelte van de setlist uit bestaat, zijn misschien nog iets te vers voor het publiek, maar vooral de oudere tracks worden luidkeels door de zaal meegeschreeuwd. Polar weet in ieder geval hoe ze het hele publiek naar hun hand kunnen krijgen en krijgt regelmatig de voeten van de vloer. Met tracks als “Mountain Throne” en “Tidal Waves And Hurricanes” is headbangen gegarandeerd.

TWA9

Zo tegen half elf pas is het tijd voor de headliner van de avond, de heren van The Word Alive uit Phoenix, Arizona. Met grote glimlachen op hun gezicht betreden ze het podium terwijl ze hun set openen met het nummer “Dreamer”, afkomstig van hun nieuwste album Dark Matter. Het nieuwe album Dark Matter vult het eerste gedeelte van hun set, met explosieve tracks, zoals “Sellout”, waarin frontman Telle Smith een scream van een seconde of 15 aanhoudt, en de Bring Me The Horizon-achtige track “Face To Face”. De omvang van het publiek is ondertussen ook al een stukje groter en vrijwel de hele zaal lijkt er goed van te kunnen genieten. Vooral de oudere tracks, zoals “Lighthouse”, doen het erg goed.

TWA11

Halverwege de set wordt er een kort moment stilgestaan om de verjaardag van hun roadie Chris te vieren. Als er vervolgens enkele technische problemen zijn, lost drummer Luke Holland dat op door een paar stevige beats te jammen. Het nummer “Entirety”, afkomstig van Life Cycles, dat erop volgt, maakt zeker al het wachten goed. Het nummer zorgt ervoor dat er velen in de zaal in beweging komen. Helaas is de setlist van The Word Alive niet erg uitgebreid – met slechts tien nummers moet de publiek het doen, maar met een hele avond vol stevige metalcore is de show op zijn zachtst gezegd toch wel erg netjes. De show wordt afgesloten met het nummer “Life Cycles”, en het laatste beetje energie dat de band en het publiek nog over heeft wordt eruit gegooid. The Word Alive bedankt meerdere malen het aanwezige publiek, op hun zogezegd kleinste show van de tour, en belooft aan de fans dat ze snel terug te zullen keren naar Poppodium Volt. Of het nu in Sittard is of elders in Nederland, je kunt er wel vanuit gaan dat The Word Alive voor elk publiek een leuke show neerzet.

Fotogalerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding