Against the Current – In Our Bones

Against The Current


Against the Current – In Our Bones

Het drietal Chrissy, Dan en Will werken sinds 2011 aan de weg en vallen in de categorie van bands die zonder albums uit te brengen al voor volle zalen spelen. Against the Current heeft met de hulp YouTube, Carly Rae Jepsen en Owl City de weg naar het grote publiek weten te vinden, waardoor wereldwijd reikhalzend naar debuutalbum In Our Bones wordt uitgekeken.

Alles rondom Against the Current ademt pop. De opzwepende synthesizers, de klassieke pop melodietjes en de breakbeat in de extreem energieker opener “Running with the Wild Things” worden bijgestaan door gemodificeerde gang-vocalen die moeiteloos een concertlocatie mee laten zingen. De energie in de opener wordt weliswaar later op het album niet meer geëvenaard, maar daar staat tegenover dat het drietal moeiteloos de ene zomer-hit na de andere schijnt te schrijven.

Helaas, hoe pakkend In Our Bones ook klinkt, het komt verschrikkelijk clichématig over. De aanstekelijke popliedjes bieden op geen enkele manier iets nieuws of origineels in het radio-landschap. Hierdoor zijn de dertien in een dozijn liedjes niet van het soort wat na drie of vier weken in de hitlijsten nog interessant is. Vooral “Forget Me Now” biedt te veel overlap met nummers van bijvoorbeeld Katy Perry of Zara Larsson.

Als de band gas terug neemt, zoals in “Wasteland”, een song van stadium formaat, worden de nummers gedragen op de stem van talentvolle zangeres Chrissy Costanza. Haar vocalen klinken op de plaat niet alleen loepzuiver, het is ook de enige bron van veelzijdigheid. De 20-jarige Chrissy wisselt van zachte fluisterzang naar een ruigere sound in “Blood Like Gasoline”, en gaat gedurende de plaat meermaals naadloos over van brost-, via kop-, naar falsetstem en weer terug.

Beoordeling: 7

Het gebrek aan creatieve of originele songs wordt gecompenseerd door het talent wat dit drietal wel bezit: het aan de lopende band schrijven van hitjes en het foutloos inzetten van ijzersterke vocalen, want zowel het stemgeluid van Chrissy en enorme meezinggehalte maakt de plaat tot een aanstekelijk succes. Misschien moet Against the Current een naamswijziging overwegen, want met al hun materiaal wat garant staat voor Top 40 noteringen, tal van YouTube hits en nog meer volle zalen, is In Our Bones pop tot op het bot.

Releasedatum: 20 mei 2016
Label: Fueled By Ramen
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:In Our Bones

 1. Running With The Wild Things
 2. Forget Me Now
 3. Chasing Ghosts
 4. One More Weekend
 5. In Our Bones
 6. Young & Relentless
 7. Runaway
 8. Brighter
 9. Wasteland
 10. Blood Like Gasoline
 11. Roses
 12. Demons
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding