The Killers bassist stopt tijdelijk met toeren

The Killers bassist stopt tijdelijk met toeren

Mark Stoermer, voornamelijk actief als bassist voor The Killers, gaat voorlopig niet met de band mee op tournee. De bassist geeft aan dat hij op het moment liever andere interesses najaagt, waaronder het maken van een tweede soloalbum.

Via Alternative Nation geeft de band uit Las Vegas aan dat Stoermer nog wel betrokken zal zijn bij het schrijven van nieuw materiaal en ander studiowerk. Ook waarschuwt het kwartet dat fans niet verbaast moeten zijn als de bassist een gaatje in zijn agenda vindt en daardoor opeens toch met de rest van The Killers op het podium staat:

“Mark has decided to take a break from The Killers touring—but don’t be surprised if you see him on stage from time to time. Everyone supports Mark’s decision to take a break to pursue other educational goals and releasing a solo album. The four of us continue to work on our fifth studio album together, and we’re all excited about the new songs we’re writing.” 

Stoermer maakt sinds 2002 deel uit van het kwartet en werkte aan alle vier de albums van de band, waaronder het meest recente Killers album: Battle Born uit 2012. Daarnaast verscheen in 2011 zijn solodebuut Another Life en toerde de bassist in 2014 als onderdeel van Smashing Pumpkins. Wie Marks plek zal opvullen tijdens zijn afwezigheid is nog niet bekend.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding