Pierce the Veil – Misadventures

Pierce The Veil


Pierce the Veil – Misadventures

Voor het nieuwe album van Pierce The Veil is zanger Vic Fuentes verschillende AirBnB’s in alle uithoeken van de Verenigde Staten in gedoken om inspiratie op te doen. Vooral als er negativisme op zijn weg kwam, zoals het drastisch uitstellen van de uiteindelijke releasedatum, bleek daar een creatieve piek voor Vic en de rest van de band in schuil te gaan. Hierdoor zou de titel Misadventures een teken van hoop tussen alle slechte ervaringen kunnen zijn.

Op deze vierde langspeler gaat het viertal uit San Diego verder met hun typerende combinatie van harmonie en rauwe kracht. De uitstekende timing van licht dramatische strijkers in een agressieve breakdown en subtiele toevoegingen van toetsen tijdens lekkere uptempo gitaarmuziek laten zien wat Pierce The Veil het beste kan. Er is tussen alle herhalende en enigszins voorspelbare pop-punk en post-hardcore zelfs plek voor het aan Simple Minds herinnerende “Gold Medal Ribbon”, een onverwachte zet waardoor de band de nodige variatie verzorgd.

Het overal geluid steekt fantastisch in elkaar. Net als op voorganger Collide With The Sky weet producer Dan Korneff het beste uit de messcherpe gitaren, snelle drums en meeslepende harmonieën te halen. Zelfs als de normaal gesproken oninteressante, eenvoudige uitweg wordt gekozen, zoals bij de fade-out aan het einde van “The Devine Zero”, weten band en producer er een ontspannen, bijna theatrale draai aan gegeven.

Wat betreft de songteksten, deze zijn grotendeels gebruikt om alle narigheid die Vic onderweg heeft opgepikt van zich af te zingen. Dit leidt op sommige momenten tot pure frustratie, en op andere momenten weer tot het voorspelde sprankje hoop, met nuchtere levensbeschouwing daartussenin. Ergens laat dit de verschillende varianten op tekstuele middelmaat zien, implicerend dat het schrijven op verschillende locaties noodzakelijk was, maar de charmante stem van Fuentes en de lyrische standaard in het genre zorgen ervoor dat dit minuscule minpuntje voor lief genomen wordt.

Beoordeling: 8.5

Ongeluk onderweg of niet, het resultaat mag er wezen. De typische stijl, waarin sterke melodieën en harmonieën door agressiviteit gedragen worden, bevindt zich dankzij het voorspelbare aspect van de tracks niet noodzakelijk op een nieuw hoogtepunt, maar de Fuentes broertjes en consorten laten zien hun kracht niet verloren te zijn en deze hoopvolle frustratie nog steeds te beheersen. Misadventures is niet veel nieuws maar wel wederom een steengoede Pierce The Veil plaat.

Releasedatum: 13 mei 2016
Label: Fearless Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:ptv_misadventuresfull

  1. Dive In
  2. Texas Is Forever
  3. The Divine Zero
  4. Floral & Fading
  5. Phantom Power And Ludicrous Speed
  6. Circles
  7. Today I Saw The Whole World
  8. Gold Medal Ribbon
  9. Bedless
  10. Sambuka
  11. Song For Isabelle
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding