Radiohead deelt nieuw nummer

Radiohead deelt nieuw nummer

De wereld maakt zich al een tijdje klaar voor een nieuw Radiohead-album, maar het vijftal uit het Britse Oxford bleef terughoudend, tot voor het weekend. Zaterdag ontvingen fans in het Vereningd Koningkrijk briefkaarten van de band met daarop o.a. de tekst “Burn the Witch”, vervolgens werd op zondag de inhoud van alle sociale media van de band gewist. Vandaag vulde de band hun Instagram account met twee korte stop-motion clipjes waardoor de spanning rondom de band zich op het hoogtepunt bevond.

Het resultaat van al deze anticipatie is een gloednieuw nummer van Radiohead, compleet met videoclip. Zoals de band al deed vermoeden heet het nieuwe nummer “Burn the Witch”, een nummer waar al bijna tien jaar aan geknutseld wordt. De song is de eerste single van het aankomende negende album van de band. Tevens heeft de band hun profielfoto op de diverse sociale media weer bijgewerkt en heeft radiohead.com een nieuwe subtitel gekregen: Dead Air Space.

Op 20 en 21 mei staat het vijftal in een volledig uitverkochte HMH. Verdere bevestigingen of bekendmakingen rondom de opvolger van The King of Limbs uit 2011 blijft nog even uit.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding