Lights – Midnight Machines EP

LIGHTS


Lights – Midnight Machines EP

Muziek om middernacht kan vele oorzaken hebben: een bescheiden jamsessie met vrienden, tot rust komen na een drukke avond, afkoelen na een hevig feest, gezellige zomeravonden bij het kampvuur, of het duistere gevoel van eenzaamheid. Ongeacht om wat voor reden de akoestische gitaar ook tevoorschijn gehaald wordt, Valerie Poxleitner, beter bekend als Lights, weet precies deze kalme, breekbare sferen in haar muziek te vangen.

Dat veel synthpop nummers op de akoestische gitaar geschreven worden, blijkt ook op Midnight Machines. De normaal pakkende en opgewekte synthesizers van Lights zijn bijna volledig verdwenen en vervangen door een zes-snaar. De nieuwe songs “Follow You Down” en “Head Cold” steken uitzonderlijk goed in elkaar, alsof deze breekbare nummers de blauwdrukken laten zien voor de meer elektronische Lights die we kennen.

De gestripte varianten van de zes tracks afkomstig van Little Machines (2014) laten de veelzijdigheid van de zangeres zien. Door het gebruik van cello’s en andere strijkers in “Same Sea” weet Valerie de gevoeligheid van en lange eenzame nacht te vallen, terwijl “Meteorites” een prima meezinger is voor bij een avond met een kampvuur op strand en het uptempo “Running With the Boys” een heerlijk ontspannen cooling-down is na een geslaagde avond uit.

Beoordeling: 7.5

Het album Little Machines was al fantastisch, dus deze Midnight Machines EP is een welkom extraatje, waarop Lights haar veelzijdigheid en overtuigingskracht opnieuw bevestigd. Deze akoestische sessie is een dromerige, ontspannen en betoverende plaat en op elk moment van de nacht inzetbaar.

Releasedatum: 8 april 2016
Label: Warner Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTuneslights_artwork


Tracklist:

  1. Up We Go
  2. Same Sea
  3. Follow You Down
  4. Meteorites
  5. Don’t Go Home Without Me
  6. Running With The Boys
  7. Head Cold
  8. Muscle Memory
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding