Indian Askin – Sea of Ethanol

Indian Askin – Sea of Ethanol

Een optreden van Indian Askin op koningsdag kwam tot een noodlottig einde. Drummer Ferry Kunst kwam in een rap tempo met zijn vinger tegen de rand van de snare drum aan met een fixe zwelling tot gevolg waardoor de show twee nummers eerder afgekapt moest worden. Gelukkig is daar het debuutalbum van de band Sea of Ethanol om ons bezig te houden, zodat de drummer het nog even rustig aan kan doen.

Dit Amsterdamse viertal heeft de volledige plaat zo simpel mogelijk opgenomen en dat is te horen. Dankzij het eenvoudige opnameapparatuur geeft de band een charmante, rammelende, maar toch warme sound. Deze lo-fi rock is aangevuld met psychedelische effecten waardoor Indian Askin bij vlagen naast landgenoot Jacco Gardner geplaatst kan worden. De meest duidelijke invloeden staan op naam van Pink Floyd en Creedence Clearwater Revival.

De dromerige psychedelische sound van dit kwartet wordt afgewisseld door uptempo liedjes met punk invloeden. Opvallend is dat ondanks opbouw van de songs, de verschillende effecten en de afwisseling van tempo, de nummers toch overzichtelijk blijven. Zo blijft de band onder de oppervlakte van snelle nummers als “Better One” en psychedelische avonturen als “Island” toch trouw aan de standaard opbouw van de traditionele popsong.

Muzikaal levert Indian Askin weliswaar indrukwekkend werk af, tekstueel laat zanger Nelson “Chino” Ayala zien dat de band niet altijd even serieus genomen moet worden. Zo zijn daar songtitels als “Sexy Pants” en “Asshole Down” en bevat het nummer “K-Hole” een eerbetoon aan bagels. Dit past echter perfect bij de muzikale georganiseerde chaos en maakt de songs, waarin altijd veel gaande is, net even makkelijker te verteren.

Beoordeling: 8

Sea of Ethanol rammelt en kraakt maar valt heerlijk in het gehoor door de psychedelische jaren 70 invloeden. Daarbij is de energie overal op de plaat te bespeuren waardoor de band ook live perfect kan scoren. Hiermee wensen we Ferry een voorspoedig herstel want dankzij de fenomenale plaat kunnen we niet wachten tot Indian Askin het podium weer betreedt en we meer van deze band te zien en horen krijgen.

Releasedatum: 15 april 2016
Label: Warner Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:00-indian_askin-sea_of_ethanol-web-2016

  1. Wake Me Up
  2. Answer
  3. Pretty Good
  4. Really Wanna Tell You
  5. Pardon me
  6. Island
  7. Better One
  8. Smudge
  9. Asshole Down
  10. K-hole
  11. Candles
  12. Sexy pants
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding