Black Box Revelation in Vera

Black Box Revelation in Vera

Afgelopen woensdag stond het uit België afkomstige duo Black Box Revelation in Groningen. De beide heren timmeren al zo’n 10 jaar aan de weg en met het uit 2015 afkomstige album Highway Cruiser is het nu ook tijd voor de Nederlandse pop zalen.

Het is aan het Arnhemse The Heat om de nog bijna lege zaal op te warmen. Een lastige klus, maar de vier mannen slaan zich er kranig doorheen. Met hun 60’s-70’s psychedelic blues zetten ze een half uur durende show neer. Laatste EP Matatoro is zeker het beluisteren waard. De nummers “Tumblin” en “The Sign” laten duidelijk de grote potentie van de band horen. Echter kan er nog wel wat geschaafd worden aan de podium presentatie, want echt een eenheid oogt het niet deze avond.

Dat Black Box Revelation geen onbekende meer is moge duidelijk zijn. De groovende sleazy bluesrock bracht de heren al op podia in binnen en buitenland. Naast vier platen en voorprogramma’s bij o.a. Iggy Pop en Jane’s Addiction stonden de Belgen ook al bij David Letterman in de show. Op de laatste plaat werd terug gekeerd naar de basis door middel van analoge opnames en veelal eerste takes. Producer Thomas Brenneck stond aan de knoppen tijdens de opnames en is bekend van zijn gitaarwerk voor Amy Winehouse en producer van bijvoorbeeld Alabama Shakes. Als laatst staan ze dit jaar ook nog eens op het immense Rock Werchter.

Wanneer gitarist, zanger Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck het podium betreden lijkt er nog weinig te gebeuren. De zaal, die vanavond half vol is, lijkt hiermee niet gelijk dol enthousiast te zijn. Toch vreemd voor een publiek dat bewust een kaartje koopt voor deze show. Wanneer er wordt afgetrapt met “Madhouse” laten er toch wat mensen van zich horen. Zelf oogt het duo ook nog niet energiek. De lange Jan bespeelt zijn gitaar prima, maar de routine is ook duidelijk aanwezig. Verder komt drummer Dries wel erg plichtmatig over en geeft hij nergens een beetje extra schwung aan de nummers. Als je maar met zijn tweeën bent moet je wel iets extra’s hebben om te kunnen blijven boeien. Dat is nou net waar Twenty One Pilots zich wel door onderscheid, ongeacht het genre.

Dat gezegd te hebben zijn er gelukkig ook goede momenten deze avond. De band beschikt namelijk wel over een aantal hele lekkere bleusrock nummers als: “High On A Wire”, “Riverside”, “I Think I Like You” en “Set Your Head On Fire”. En wanneer de heren de touwtjes wat laten vieren komt er een glimlach op het gezicht van drummer Van Dijck en komt ook Paternoster meer in actie op het podium. Dat is precies hoe het publiek de band het liefst zit, want het werkt duidelijk aanstekelijk. Black Box Revelation laat daarmee zien in staat ze zijn een feestje te kunnen bouwen, maar moet waken voor het terug schakelen naar een te lage versnelling.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding