The Ready Set – I Will Be Nothing Without Your Love

The Ready Set


The Ready Set – I Will Be Nothing Without Your Love

Na een jaar samenwerken met Jess Bowen van The Summer Set voor het project Nekokat is het weer tijd voor Jordan Witzigreuter om zich te focussen op zijn alter-ego The Ready Set. Zelf zegt de singer- songwriter het gevoel te hebben meer door te hebben waar hij mee bezig is, wat impliceert dat I Will Be Nothing Without Your Love een frisse start en vooruitgang laat zien.

Op zijn vierde album maakt Jordan nog steeds pakkende electro-pop. Zo staan deze twaalf liedjes bol van de synthesizers, dansbare beats, klassieke pop melodieën en diverse effecten. De uiteindelijke sound is eenvoudiger dan The 1975 en minder aanstekelijk dan Years & Years, maar dankzij deze overlappingen toch vol (hit)potentie. Vooral “Good Enough” en het door reggae-geïnspireerde “No Love”, met Jule Vera’s Ansley Newman, zouden zomaar op de radio terug kunnen komen.

Inzoomend op de losse nummers komen we erachter dat deze ook goed gevuld zijn, zij het echter met onnodige toevoegingen. Naarmate het album vordert, nemen deze kleine bliepjes, bombast, effectjes en overige prularia af, al verdwijnen ze nooit helemaal. Jordan lijkt in vergelijking met ouder materiaal door te krijgen dat Less inderdaad More is, waardoor de wat minder gevulde, meer bescheiden tracks lekker weg luisteren en waardoor de zanger toch iets aan vooruitgang geboekt lijkt te hebben.

Toch weegt het pakkende niet tegen het kitscherige op. Waar een track de goeie kant op lijkt te gaan dankzij de tropische sferen, dansbare ritmes of fijne zang, vindt Jordan het lastig de juiste keuze te maken. Zonnige nummers verliezen door te zware bassen de zomerse lading, dansbare ritmes verliezen hun kracht door misplaatste keyboards en de fijne zang wordt met lelijk toegepaste autotune te niet gedaan.

Beoordeling: 5.5

The Ready Set staat met twee benen in het Guilty Pleasure circuit. Het is heerlijk poppy, dansbaar en iets wat in een party-playlist niet misstaat, terwijl I Will Be Nothing Without Your Love eigenlijk bestaat uit niet overtuigende, middelmatige electro-pop. De hit-potentie van Jordan blijft voor nu bij potentie. De zanger is zeker in staat om iets geweldigs te schrijven en hij doet overduidelijk zijn best, maar moet nog even door groeien.

Releasedatum: 8 april 2016
Label: Hopeless Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:The-Ready-Set-I-Will-Be-Nothing-Without-Your-Love-2016-2480x2480-600x600

  1. Disappearing Act
  2. Being Afraid
  3. Good Enough
  4. Concrete
  5. I Will Be Nothing Without Your Love
  6. Run with Me
  7. Should We Go Downtown
  8. Swim
  9. No Love (feat. Ansley Newman)
  10. First
  11. Fire in the Sky
  12. See You
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding