Brian Fallon & The Crows in de Melkweg

Brian Fallon


Brian Fallon & The Crows in de Melkweg

Vanavond maakt Brian Fallon zijn solodebuut op Nederlandse bodem. Met The Gaslight Anthem speelde de zanger wel vaker in Nederland en ook met zij-project The Horrible Crows werd dit land niet overgeslagen. Toch is vanavond anders. Met Fallon’s eerste soloalbum heeft de frontman uit New Jersey nieuwe energie gevonden en is het vuur in hem weer wat aangewakkerd. Dit brengt alle positieve gevolgen met zich mee het podium op.

Het is aan singer-songwriter Jared Hart om de avond te openen. Met zijn wat rammelende stem en charmante akoestische liedjes laat hij zich van zijn beste kant zien: een sympathieke en vriendelijke troubadour, die af en toe moeite heeft met het uiten van emoties. Het vroeg aanwezige publiek wordt echter niet overtuigd. Deze zelfde Jared zal later als gitarist van The Crows weer op het podium staan.

Tweede act van de avond is Good Old War. Dit duo wordt gedragen door zanger en gitarist Dan Schwartz, die niet alleen fascinerend gitaarspel laat zien, maar ook ijzersterke harmonieën creëert en minstens driekwart van de charme van deze act verzorgd. De pakkende en snelle indie folk liedjes van dit tweetal slaat echter aan het einde van de set, bij het aanstekelijke “Tell Me What you Want From Me” pas aan.

Als Fallon zelf de bühne betreedt is de sfeer bijna huiselijk. De zanger staat ongelofelijk ontspannen op het podium, als bewijs dat de pause van The Gaslight Anthem hem goed heeft gedaan. Tijdens de set worden songs van Painkillers afgewisseld met materiaal van The Horrible Crows en een Katy Perry cover. Hiermee wordt ook kalme en zachte zang afgewisseld met geschreeuw, waardoor er wat uitglijders ontstaan. Toch worden alle songs stuk voor stuk gespeeld vol nieuwgevonden oprechtheid en energie.

Dat Brian ook niet vies is van een praatje met het publiek wordt meer dan duidelijk vanavond. Er wordt van shirts geruild, geknipoogd en gekletst. Vooral de humor van Brian heeft vanavond de overhand, wat soms wat gênante en foute momenten als gevolg heeft, maar vooral die ontspannen en hechte sfeer in The Max onderstreept. Want ondanks dat het niet is uitverkocht, is het toch aangenaam.

Het geklets tussendoor duurt soms net even te lang, maar muzikaal heeft Brian er een hoogtepuntje bij. Waar het album Painkillers nog wat minpunten bevat, zijn deze live vervangen door de het fantastische Horrible Crows materiaal. De show is ontspannen, sfeervol, liefdevol en hierdoor uitermate fijn om bij te wonen. Ook in de Melkweg bewijst Brian Fallon dat het links laten liggen van The Gaslight Anthem een goed idee is geweest.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding