Bleached – Welcome the Worms

Bleached – Welcome the Worms

Met The Last Shadow Puppets en Weezer zijn er recentelijk twee albums van zorgeloze, vanuit Los Angeles opererende acts verschenen. Bleached biedt hier wat tegenwind, want in The City of Angels wonen niet alleen beroemdheden, maar ook gefrustreerde lokale jeugd die net aan de huur kunnen betalen. Voor Welcome The Worms hebben de dames dan ook L.A. even links laten liggen om van de stress te kunnen ontsnappen.

De standaard van Bleached bevat een licht assertieve kraak in de gitaren en een zelfverzekerde zang, begeleid door een pakkende flow in de bas van Micayla Grace. Dit alles komt bij elkaar in power-pop met aanwijzingen in de richting van lo-fi, indie- en surfrock. “Wednesday Night Melody” klinkt juist dankzij deze verschillende typerende aspecten als de vroege dagen van, tsja, Weezer. Bleached geeft daar echter weer een geheel eigen draai aan. Verfrissend is het nummer “Wasted on You”, waarin zonder moeite het niveau van Blink-182’s betere werk gehaald wordt.

De scherpe gitaarlijnen en de soepele baslijnen klinken helaas af en toe nogal wat oppervlakkig. Gelukkig komt, naar mate het album vordert de lo-fi sound steeds beter uit de verf. Opvallend is hoe deze door distortion geregeerde productie voor gefrustreerde nummers als “Trying to Lose Myself Again” en vrolijker materiaal als platenafsluiter “Hollywood, We Did It All Wrong” even goed werkt.

Tekstueel behandelt Zangeres Jennifer Clavin thema’s zoals hoe het oké is om soms wat mentale rust op te zoeken, de sleur van het dagelijkse leven en zelfontplooiing, zoals in “Desolate Town”. Dit is weliswaar niet altijd even poëtisch en subtiel verwoord, maar het is een fijne afwisseling van carefree L.A. mentaliteit. Hier staan echter nog wat middelmatige teksten over liefde en lust tegenover.

Beoordeling: 8

Het afreizen naar de Californische woestijngebieden, waaronder het bekende Joshua Tree gebied, heeft Bleached goed gedaan. Dankzij het wegkijken van het drukke stadsleven hebben de vrouwen de kans gekregen om zich af te reageren, nieuwe energie op te doen en ongegeneerd plezier te hebben. Dit resulteert in een sterke en zelfverzekerde plaat.

Releasedatum: 1 april 2016
Label: Dead Oceans
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunesWelcome The Worms


Tracklist:

  1. Keep on Keepin’ On
  2. Trying to Lose Myself Again
  3. Sleepwalking
  4. Wednesday Night Melody
  5. Wasted on You
  6. Chemical Air
  7. Sour Candy
  8. Desolate Town
  9. I’m All Over the Place (Mystic Mama)
  10. Hollywood, We Did It All Wrong
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding