Weezer – Weezer (The White Album)

Weezer


Weezer – Weezer (The White Album)

Weinig artiesten durven het aan om na The Beatles nog een plaat The White Album te noemen, al dan niet officieel. Weezer doet het wel. De band probeert al sinds het begin van dit decennium hun sound van rond 1995 terug te brengen. Waar wit veelal de kleur van een frisse start, vernieuwing en oprechtheid is, lijkt dit dus een logische toevoeging aan het pallet.

Op voorganger Everything Will Be Alright in the End uit 2014 werd de geest van Weezers jaren 90 redelijk gevangen, maar anno 2016 doet het viertal net even wat meer hun best. Dit resulteert in simpele, maar vermakelijke liedjes. Deze vrolijke zon-zee-strand sfeer is onder meer terug te vinden in Beach Boys-achtige achtergrond vocalen en typische Weezer-melodieën. De plaat barst van jeugdige energie, net als in 1994.

Het teruggrijpen naar de vroege jaren van de band lijdt er ook toe dat frontman Rivers Cuomo tekstueel flink de mist in gaat. Twee decennia geleden kwam de eeuwige student er nog mee weg, maar de manier waarop de inmiddels 45-jarige zanger en vader o.a. in “Thank God For Girls” en het puberale “L.A. Girlz” over vrouwen zingt, doet hem overkomen als een engerd waar ’s avond met een flinke boog omheen gelopen moet worden.

Hoogtepunten zijn opener “California Kids” en “Summer Elaine en Drunk Dori”. Deze twee songs komen het dichtste bij Weezers artistieke hoogtepunt van twintig jaar geleden: pakkend, zonnig, met genoeg onschuldige geintjes erin. Dat 00’s niet als de bands meest succesvolle periode geteld wordt, resulteert in gebrek aan verrassingen, maar dat is precies hoe we Weezer het liefst horen.

Beoordeling: 7

Al met al mag Weezers vierde titelloze plaat, dankzij de pakkende en vrolijke songs, tot een van de betere werken gerekend worden. De heren vinden zichzelf niet opnieuw uit en gaan af en toe zelfs flink de fout in, maar de oprechte energie op de plaat is goed voor de reputatie van Rivers en bandgenoten. Het is geen legendarische release, zoals dat andere witte album, maar Weezer heeft er goed aan gedaan, deze kleur aan hun pallet toe te voegen.

Releasedatum: 1 april 2016
Label: Atlantic Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunesWeezer-White-Album


Tracklist:

  1. California Kids
  2. Wind in Our Sail
  3. Thank God for Girls
  4. (Girl We Got A) Good Thing
  5. Do You Wanna Get High?
  6. King of the World
  7. Summer Elaine and Drunk Dori
  8. L.A. Girlz
  9. Jacked Up
  10. Endless Bummer
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding