Radiohead discografie verkocht aan XL

Rage Against The Machine


Radiohead discografie verkocht aan XL

Voordat de band volledig onafhankelijk werd van platenmaatschappijen, voor de release van het album In Rainbows uit 2007, vielen de releases van Radiohead onder het beheer van EMI/ Parlophone. Hier is nu een einde aan gekomen. Het oudere werk van Radiohead is vanaf nu onderdeel van XL Recordings. Het is niet bekend gemaakt, hoeveel het label hiervoor heeft betaald.

Het gaat hier om de albums Pablo Honey, The Bends, OK ComputerKid A, Amnesiac, en Hail to the Thief. Het verschuiven van de rechten gaat gepaard met het verdwijnen van verschillende nummers van streaming diensten als Spotify. De reden hiervoor is dat verschillende platen en B-kantjes, waaronder het greatest hits album uit 2008, onder druk van EMI en tegen de wensen van Radiohead in werden uitgebracht.

Volgens een vertegenwoordiger van Spotify hoeven fans niet bang te zijn dat de rest van de discografie ook van de streamingdienst verdwijnt (via Musically):

“As a result of a change in rights ownership of Radiohead’s catalogue, the band’s catalogue on Spotify has been streamlined, meaning that a small number of products are no longer available. However, the band’s core album catalogue remains available to their millions of fans on Spotify as before.”

Radiohead leden hebben eerder met XL Recordings samengewerkt. In 2006 bracht zanger Thom Yorke zijn solodebuut The Eraser uit via dit label en in 2013 verschijn Amok, het debuut album van zijn zij-project Atoms for Peace, via XL.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding