The Thermals – We Disappear

The Wonder Years


The Thermals – We Disappear

Opgericht in 2002 en met inmiddels zeven albums op hun naam heeft The Thermals al de nodige ervaring achter de rug wat betreft het combineren van jeugdige muziek met serieuze teksten. Toch heeft de band tot op de dag van vandaag nog geen balans tussen het speelse en ernstige kunnen vinden. Ook op hun meest recente studiowerk We Disappear doet het drietal uit Oregon weer een poging dit midden te vinden.

Het trio laat er een vrolijke sound op na. In tegenstelling tot de minder opbeurende, meer assertieve sound op voorganger Desperate Ground, bevat We Disappear pakkende, zonnige, licht noisey indie- en skater rock met hier en daar wat powerpop. De band is op hun best als ook bassiste Kathy Foster haar mond opentrekt. De jeugdige en vrolijkere nummers van de band werken namelijk optimaal, als daar fijne harmonieën aan toegevoegd worden zoals dat gebeurd in “Thinking of You”.

Het album is gebouwd op het concept dat de mensheid weigert ongehoord te blijven. Het hoofdthema en de menig van frontman Hutch Harris laten zich als volgt het beste samenvatten: Technologie neemt de mensheid over, omdat de mens sociale media continu gebruikt om haar bestaan vast te leggen en te valideren. Wat Harris zich hier niet realiseert is dat, in tegenstelling tot wat hij beweerd, het vrijwillig plaatsen van foto’s op Instagram of delen van informatie via Facebook tegenwoordig de privacy niet tegen hoeft te gaan.

Helaas blijkt dat ook op We Disappear de gewenste centrale opstelling tussen serieus en opbeurend ook niet bereikt wordt, aangezien de meest zonnige en pakkende songs voorzien zijn van oppervlakkige (anti-) liefdesteksten, terwijl er in de nummers met meer sociaal geëngageerde teksten, zoals “The Great Dying” flink gas terug gedaan wordt, waardoor de tracks een stuk minder interessant worden.

Beoordeling: 5.5

De 14-jarige band en de 41-jarige Harris laten iets van een generatiekloof zien. Het lukt de band jeugdig en vrolijk te klinken, maar gaat de mist in als hier volwassenere teksten aan toegevoegd worden. Het is The Thermals ook op We Disappear niet gelukt om het middelpunt tussen serieus en speels te vinden, maar middelmatig is het zeker.

Releasedatum: 25 maart 2016
Label: Saddle Creek Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklistthe terminals we disappear:

  1. Into the Code
  2. My Heart Went Cold
  3. Hey You
  4. If We Don’t Die Today
  5. The Great Dying
  6. In Every Way
  7. The Walls
  8. Thinking of You
  9. Always Never Be
  10. Years in a Day
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding