Simple Plan in TivoliVredenburg

Simple Plan in TivoliVredenburg

Nog geen halfjaar geleden stonden de poppunkers van Simple Plan in een volgepakt Paradiso. Ditmaal doen de Canadezen een goed gevulde TivoliVredenburg aan in de Ronda. Als support zijn de The Bottom Line en Ghost Town mee afgereisd naar Europa.

De support maakte een goede indruk. The Bottom Line zetten een energieke set neer, maar Ghost Town maakte toch de meeste indruk. Hun combinatie van verschillende genres en gebruik van technologie in hun nummers geeft een unieke sound. Vooral de uithalen van zanger Kevin Ghost en de screams van de gitarist zijn karakteristiek voor hun nummers.

Na de supports is het toch echt tijd voor de main act. Onder luid gejuich betreedt Simple Plan het podium. “Opinion Overload” luidt het concert een, eveneens het openingsnummer op het nieuwe album Taking One For The Team. Gelijk reageert de zaal en wordt er luidkeels meegezongen met het aanstekelijke nummer. Na “Opinion Overload” wordt er ouder materiaal gespeeld als “Jet Lag”, “I’d Do Anything” en “Jump”, waar een korte cover van “I Gotta Feeling” aan vooraf ging.

Aan interactie met het publiek is geen gebrek. Pierre Bouvier verklaart meerdere malen in gebrekkig Nederlands de liefde aan het publiek en ons land en liep hij tijdens de set het balkon op. Halverwege is het tijd voor toch wel een klassieker: “Your Love Is a Lie” wordt gespeeld. Hierna was het weer tijd voor nieuw materiaal en dat werd vorm gegeven door “Boom”. De heren lieten ook nog eens blijken van meerdere markten thuis te zijn door “Uptown Funk” en “I Can’t Feel My Face” te coveren van Bruno Mars en The Weeknd.

Een hoogtepuntje in de set was toch wel de hit “Summer Paradise”. Tijdens het nummer werden enorme strandbalen de zaal in gewerkt die gedurende het hele nummer rond stuiterden. De band liet voor het podium te verlaten nog “Farewell”, “Crazy” en het energieke “I’m Just a Kid” horen. Na enig aandringen van de zaal keerde de band natuurlijk weer terug het podium op voor een toegift.

“Shut Up” mocht het toegift energiek openen alvorens er een rustigere sfeer werd neer gezet. Na “Perect World” werden twee meiden op het podium gehaald door de band. Terwijl ze hun tranen onder bedwang probeerden te houden, vertelde de een hoeveel ze de ander waardeerde als vriendin en dat ze van haar houdt. Een heel zoetsappig moment natuurlijk, maar ik denk dat ik niet de enige was in de zaal die toch een aanzoek verwachtte. Het moment werd wel heel passend vervolgd door “This Song Saved My Life” waar aanstekers en telefoons natuurlijk in grote getale in de lucht gehouden werden om een lekker sfeertje te maken. Simple Plan sloot de avond perfect af door “Perfect”te spelen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding