Tonight Alive – Limitless

Tonight Alive


Tonight Alive – Limitless

Tonight Alive heeft een duidelijk doel voor ogen: muzikale groei door terug te kijken naar het verleden en daar van te leren. Zo zijn voor het derde album van de band diverse nummers geschrapt omdat ze te veel zouden lijken op het materiaal van voorganger The Other Side uit 2013. De band rondom zangeres Jenna McDougall weigert stil te staan en dat komt ook zeker in de muziek naar voren.

Sinds het debuut What Are You So Scared Of? uit 2011 is het poppunk gehalte in de muziek van deze Australiërs flink verminderd. In plaats daarvan komt de band elk album dichter bij de stadion rock. Limitless is daar geen uitzondering op. Vanaf de eerste twee nummers, “To Be Free” en “Oxygen”, is er een bijna anthem-achtige sfeer op de plaat te bespeuren, resulterend in een soort Kodaline met net even meer elektrische gitaar.

Deze anthem stijl sluit fantastisch aan op de teksten over hoe gezamenlijk deze planeet tot een veilig thuis gemaakt kan worden wat leidt tot een gevoel van samenhorigheid. Daar staan liefdes- en break-up songs tegenover die zijn verpakt in een jasje van moed, kracht en zelfverzekerdheid, waardoor het gevoel dat alles mogelijk is op een “zo lang je maar in jezelf geloofd” manier een rode draad op het album vormt.

Helaas komt de verandering in stijl ook met wat nadelen. Jenna besluit namelijk op verschillende momenten een eigenaardig accent op te zetten. Let bijvoorbeeld op het refrein van “We Are”. Tevens bevat de plaat nanana’s en zomerse melodieën die in sommige songs beter werken dan in andere. Dit is het beste hoorbaar in het grootse en heerlijke popnummer “Power of One” tegenover de kitscherige draak genaamd “Drive”.

Beoordeling: 6.5

Er staan weliswaar een aantal uitglijders op de plaat, er staan ook heerlijke tracks tegenover. Toch laat Limitless een lichte teleurstelling achter. Niet zo zeer omdat het ouder materiaal meer in de smaak valt, maar eerder de manier waarop de verschuiving in genre heeft uitgepakt. Dit is echter geen reden voor kopzorgen. Muzikale groei blijft voor nu even uit, maar Tonight Alive leert van de geschiedenis en tot die tijd hebben fans toch een redelijk plaatje om de tijd mee door te komen.

Releasedatum: 4 maart 2016
Label: Fearless Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


 Tracklist:Tonight_Alive_limitless

 1. To Be Free
 2. Oxygen
 3. Human Interaction
 4. Drive
 5. How Does It Feel?
 6. Waves
 7. Everywhere
 8. Power of One
 9. I Defy
 10. We Are
 11. The Greatest

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding