The Rocket Summer – Zoetic

The Rocket Summer


The Rocket Summer – Zoetic

The Rocket Summer is terug van weggeweest. Bryce Avary, artiest achter het solo-project, richtte in 2012 zijn eigen label Aviate Records op en bracht vervolgens het album Life Will Write The Words uit, maar daarna bleef het een lange tijd stil. De zanger komt nu, bijna vier jaar later, met een nieuwe plaat: Zoetic.

Het begint allemaal met het nummer ”Cold War”, dat een mix van rock en techno bevat. In de track wordt een melodie met een donker randje gecombineerd met verschillende andere elementen, waardoor je aandacht meteen getrokken wordt. Het nummer wekt bovendien interesse op voor de rest van het album, waardoor het een briljante openingstrack is. De daaropvolgende single ”Same Air” bevat meer gitaren, terwijl in ‘’UNI’’ de focus juist weer meer op de bass ligt. In elk nummer wordt de aandacht weer op een ander instrument gevestigd, wat voor veel variatie in de plaat zorgt.

”Help Me Out” is een track die je door de snelle beats vooral aan het oudere materiaal van The Rocket Summer doet denken. In ”Get Over It’’ en ”White Fireworks” laat Avary zien niet alleen op instrumentaal gebied een kunstenaar te zijn, maar dat hij ook over een aardige strot beschikt. In beide nummers komt zijn stem, die vooral herkenbaar is aan het rauwe randje, extra tot zijn recht. De vocalen worden in de tracks ondersteund door simpele, maar aanstekelijke melodieën. In de track ‘’You Are, You Are’’ wordt het tempo wat teruggeschroefd en wordt de focus op de lyrics gelegd.

Ook het laatste gedeelte van het album is de moeite waard. In ”FL, CA”, afkortingen voor de Amerikaanse staten Florida en Californië, wordt meer de diepte ingegaan. De vocalen in het nummer zijn emotioneel en soms zelfs een tikkeltje kwaad. ”Rule of Thirds Kind of Life” en ”Sharks” zijn nummers waarin het tempo behoorlijk hoog ligt. Het geheel wordt uiteindelijk afgesloten met de track ”Emergency Landings”, dat wederom een nummer is waarbij dynamische tunes worden afgewisseld met karakteristieke vocalen.

Beoordeling: 8,5

Bryce Avary heeft met dit album wederom bewezen geen team van producers achter zich nodig te hebben. De duizendpoot kan alles prima zelf, zowel op instrumentaal- als productiegebied. Zoetic is op elk vlak gevarieerd en is bovendien volwassener – een lijn die absoluut doorgezet mag worden.

Releasedatum: 26 februari 2016
Label: Aviate Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:The Rocket Summer - Zoetic

1. Cold War
2. Same Air
3. UNI
4. Help Me Out
5. Get Over It
6. White Fireworks
7. You Are, You Are
8. FL, CA
9. Rule Of Thirds Kind Of Life
10. Sharks
11. Emergency Landings

 

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding