A Minor Problem – Houston, We Have A Minor Problem EP

A Minor Problem – Houston, We Have A Minor Problem EP

Vanuit het zuiden van Limburg debuteren de vijf jongens van de Heerlense punk band A Minor Problem hun eerste EP onder de noemer Houston, We Have A Minor Problem. De band participeert momenteel in het nationale bandcoachingstraject/talentenjacht Popsport, waarbij bands tegen andere bands uit de provincie strijden voordat ze doorgaan naar de landelijke finale.

De 5-track tellende EP is een voorproefje van wat de band allemaal te vertellen heeft. Op de EP wordt veel gevarieerd tussen verschillende stijlen, maar het blijft binnen het punk rock-kader van de band. In eerste instantie doen de nummers, zoals de openingstrack “Pretend” denken als een combinatie tussen alternatieve rock bands zoals Weezer en Arctic Monkeys-achtige vocalen met een vleugje punk rock in de stijl van onder andere Green Day. De band maakt gebruik van simpele maar scheurende gitaarriffs, die voor het genre een fijne sound hebben. Simpel maar krachtig. De opvolgende nummers “Rise Again” en “How It Will Go Again” laten meer van deze jonge maar stevige punksound horen. Door de verscheidenheid in de zang en de creatieve refreinen blijven de nummers na een tijdje vanzelf in je hoofd hangen. Teksten zijn vaak van een brede politieke aard.

De vierde en laatste track van de EP wijken af van de stijl van de eerdere tracks. “Carnival (All Over Again)” begint rustig maar bouwt zichzelf langzaam uit naar een drukke track in de stijl van Keltische punk bands als Flogging Molly en Dropkick Murphys. Live zal deze track onwaarschijnlijk – zoals bijna alle Keltische punk nummers – zorgen voor een feestje, maar opgenomen op een plaat komt de sfeer toch niet zo goed tot zijn recht. De laatste track van de EP, “Eyo Alex”, is in tegenstelling tot de andere nummers een Nederlandstalige track, waarschijnlijk bedoeld als inside joke met teksten over de drummer Alex. De vergelijking met de Limburgse punk band De Heideroosjes wordt dan ook snel gemaakt. Qua diepgang is er niet veel te vinden in het nummer, maar over de kwaliteit van de sound valt geen verkeerd woord te zeggen.

Beoordeling: 7,5

De naam A Minor Problem zal momenteel bij de meesten nog geen lampje laten branden, maar de band lijkt goed op weg te zijn. Met de EP Houston, We Have A Minor Problem hebben de Zuid-Limburgse jongeheren in ieder geval een fris begin om op vooruit te bouwen. Hier en daar voelen sommige elementen misschien nog niet op zijn plaats maar tijd en ervaring zullen dit doen veranderen. Wie weet waar de band zich over een jaar of drie zal bevinden? Het kan nog alle kanten op.

Label: Onafhankelijk
Verkrijgbaar via: Bandcamp

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding