Foxes – All I Need

Foxes – All I Need

Het verhaal achter Foxes’ artiestennaam is ietwat onwennig. Voor haar eerste EP schreef Louisa Rose Allen de track “Like Foxes Do”, waarna een vriend voorstelde de oranje beestjes as pseudoniem te gebruiken. Toen het idee bij moeder Allen belandde, onthulde ze een droom te hebben gehad waarin vossen voor haar deur stonden te zingen. Album twee bewijst of dat een goed voorteken moet zijn geweest.

De plaat trapt af met een kort intro en de track “Better Love”. Het nummer lijkt een standaard oppervlakkig popnummer maar krijgt door de extra lagen zoals de digitale strijkers net even wat meer diepte. Een duidelijke stempel op dit nummer is die van Dan Smith. De frontman van Bastille heeft niet alleen de track geproduceerd, waardoor de typische bombast van nummers als “Pompeii” terug komt, ook heeft Smith achtergrondvocalen voor zijn rekening genomen.

Op All I Need is de zangeres opzoek naar het middelpunt tussen singer-songwriter en dance. Hiermee slaat Foxes een brug tussen de electro-pop van Chvrches en de club hits van Ellie Goulding. Het resultaat is dat de beperkte beats en bombastische melodieën zich prima kunnen mengen in een floorfiller club-set, maar zich ook in een hippere mix tussen Caribou en SBTRKT thuis voelen. In het bijzonder de track “Cruel” is een ware play list-kameleon.

Naast de stompende basdrum en lekkere beats bevat de plaat ook melancholische ballades. Pareltje in deze categorie is “Scar”: een break-up song volgens het boekje, inclusief minimalistische drums, gevoelige piano en een gospelkoor in de achtergrond. Opvallend is hoe weinig aandacht de zangeres opeist. Naar mate de nummers naar een climax werken zijn het de synths, koren of ritmes die in de spotlights gezet worden.

Beoordeling: 7,5

Nu, aanbeland bij langspeler nummer twee, All I Need, bleek de droom van Louisa’s moeder inderdaad een goed voorteken. Het is bewonderenswaardig hoe Foxes op beperkte wijze muziek toch breed inzetbaar heeft gemaakt, zonder grip op de rode draad te verliezen. Of het nu is vanwege typische synthpartijen, hippe beats, collaboraties of dansbare bombast: Foxes maakt popmuziek met net dat beetje extra.

Releasedatum: 5 februari 2016
Label: Sign of the Times
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:Foxes All I Need

 1. Rise Up (Intro)
 2. Better Love
 3. Body Talk
 4. Cruel
 5. If You Leave Me Now
 6. Amazing
 7. Devil Side
 8. Feet Don’t Fail Me Now
 9. Wicked Love
 10. Scar
 11. Money
 12. On My Way
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding